Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024
More

    Attica Bank: Παράταση μίας εβδομάδας από ΤτΕ για την αποστολή της οριστικής συμφωνίας ΤΧΣ

    Attica Bank: Παράταση μίας εβδομάδας από ΤτΕ για την αποστολή της οριστικής συμφωνίας ΤΧΣ

    Ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό εξέδωσε σήμερα η Attica Bank σχετικά με την συμφωνία μετόχων για την κεφαλαιακή της στήριξη στα πλαίσια της συγχώνευσης με την Παγκρήτια Τράπεζα.

    Σε απάντηση της επιστολής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) της 27ης Ιουνίου 2024, ζητήθηκε από την Attica Bank να παράσχει πληροφορίες για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης της νέας τραπεζικής οντότητας, η οποία θα προκύψει από τη συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα, με τους ελάχιστους υποχρεωτικούς εποπτικούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.


    Αυτό λαμβάνει υπόψη τις αναμενόμενες ζημίες σε περίπτωση υπαγωγής των χαρτοφυλακίων στο πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙΙ», καθώς και την άμεση υποβολή σχεδίου συμφωνίας των βασικών μετόχων των πιστωτικών ιδρυμάτων για την εξεύρεση των απαραίτητων κεφαλαίων.

    Βάσει έγγραφης ενημέρωσης από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και τη Thrivest Holding Ltd, οι δύο μέτοχοι επιβεβαίωσαν ότι επετεύχθη συμφωνία επί της αρχής σε ένα κοινώς αποδεκτό κείμενο, το οποίο περιλαμβάνει τους βασικούς όρους της σκοπούμενης συγχώνευσης με την Παγκρήτια Τράπεζα και την κεφαλαιακή ενίσχυση του νέου τραπεζικού σχήματος.

    Για την τελική υπογραφή της συμφωνίας, απαιτείται η τήρηση των εσωτερικών διαδικασιών των μετόχων, βάσει του νόμου του ΤΧΣ. Η Attica Bank θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό μόλις οριστικοποιηθεί η συμφωνία και της γνωστοποιηθούν οι επιμέρους όροι αυτής, όπως και για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη.


    Σε αναμονή των παραπάνω, η Attica Bank αιτήθηκε και έλαβε παράταση απάντησης από την ΤτΕ μέχρι τις 12 Ιουλίου 2024.

    Η τράπεζα υπογραμμίζει ότι οποιαδήποτε πληροφορία ή εξέλιξη αφορά τις δραστηριότητές της εκδίδεται από την ίδια και αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη και έγκυρη πηγή πληροφόρησης.

    Η Attica Bank παραμένει προσηλωμένη στην τήρηση των προϋποθέσεων και απαιτήσεων του νομοκανονιστικού πλαισίου και της πάγιας πρακτικής άμεσης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, με εγκυρότητα και υπευθυνότητα, για οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά τις δραστηριότητές της, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις σχετικές αποφάσεις των οργάνων της.




    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ