Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Νέα Πέραμος: Χωρίς εφημερεύον φαρμακείο τα Σαββατοκύριακα – «Κραυγή αγωνίας» των κατοίκων

    Χωρίς εφημερεύον φαρμακείο είναι η Νέα Πέραμος τα Σαββατοκύριακα από τις αρχές του έτους, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, ενώ σχετική επιστολή έχουν στείλει και στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής ήδη από τον Ιούνιο. Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει έως και σήμερα με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των κατοίκων αλλά και την ταλαιπωρία που υφίστανται όταν χρειάζονται φάρμακα και πρέπει να μετακινούνται αρκετά χιλιόμετρα για να βρουν φαρμακείο.

    Σύμφωνα με τους κατοίκους, με απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, από το μεσημέρι του Σαββάτου έως και τη Δευτέρα το πρωί δεν εφημερεύει πλέον κανένα φαρμακείο στην Νέα Πέραμο. Μια περιοχή που αριθμεί 8.000 κατοίκους τον χειμώνα και περίπου 12.000 το καλοκαίρι επί της ουσίας δεν έχει πρόσβαση σε φάρμακα.

    Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εφημερεύοντα φαρμακεία υπάρχουν μόνο στα Μέγαρα τα οποία απέχουν 11 χιλιόμετρα από την Νέα Πέραμο, ενώ τα Σαββατοκύριακα δεν υπάρχει και Δημοτική Συγκοινωνία που να ενώνει τις δύο πόλεις (ενώ οι αστικές συγκοινωνίες λειτουργούν έως τις 22:00 το Σάββατο το βράδυ).

    Αυτό σημαίνει ότι οι μετακινήσεις καθίστανται δύσκολες έως αδύνατες αν σκεφτεί κάποιος ότι στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι της Νέας Περάμου είναι υπερήλικες και ακόμη και αν έχουν αυτοκίνητο δεν έχουν ικανότητα οδήγησης. Σε περίπτωση έκτακτου γεγονότος κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μένουν χωρίς πρόσβαση σε φάρμακα με όποιον κίνδυνο εγκυμονεί κάτι τέτοιο για την υγεία.

    Μέσα στο πλαίσιο αυτό, οι κάτοικοι έχουν ζητήσει από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής να τροποποιήσει την αρχική απόφασή του και να επιτρέψει την εφημερία ενός εκ των τεσσάρων φαρμακείων που λειτουργούν στην Νέα Πέραμο.

    Δείτε εδώ το αίτημα των κατοίκων προς τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής τον Ιούνιο

     

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ