Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Άγιος Παντελεήμονας: ΕΔΕ για τον θάνατο μετανάστη μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα – Η οικογένειά του υποστηρίζει ότι βασανίστηκε

    Ένορκη διοικητική εξέταση διεξάγεται για την υπόθεση θανάτου μετανάστη μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα. Η οικογένεια του θύματος υποστηρίζει ότι τον βασάνισαν οι αστυνομικοί, ενώ τα πρώτα συμπεράσματα από την ιατροδικαστική έρευνα κάνουν λόγο για θάνατο από παθολογικά αίτια.

    Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο μετανάστης συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη (19/9) από στελέχη της ομάδας ΔΙΑΣ κοντά στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα από πολίτες για έναν αλλοδαπό, ο οποίος – σύμφωνα με τις καταγγελίες – παρενοχλούσε γυναίκες. Από την πρώτη στιγμή ο αλλοδαπός, όπως αναφέρουν πηγές του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ήταν εριστικός και υπό την επήρεια ουσιών.

    Μέσα στο κρατητήριο, φέρεται να διαπληκτίστηκε με άλλους κρατουμένους, οι οποίοι φαίνεται πως τον χτύπησαν και ζήτησαν την μεταφορά του σε άλλον χώρο, κάτι που έγινε. Κι εκεί, όμως, φέρεται να προκάλεσε προβλήματα.

    Την Παρασκευή οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, καταδικάστηκε σε φυλάκιση για την απείθεια και τις φθορές και την επομένη, δηλαδή το Σάββατο, βρέθηκε νεκρός στο Α.Τ., εκεί οπού βρισκόταν για διοικητική απέλαση.

    Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1 οι αστυνομικοί ενημέρωσαν ως όφειλαν τον Εισαγγελέα, η σορός μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία για νεκροτομή και σύμφωνα με την Αστυνομία η ιατροδικαστής διαπίστωσε κάποια πράγματα, τα οποία όμως όπως είπε αποκλείεται προκάλεσαν τον θάνατό του. Αναμένονται τώρα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, αλλά πιθανότατα ο μετανάστης έχασε τη ζωή του από παθολογικά αίτια, τα οποία σχετίζονται με την χρήση ουσιών.

    Η οικογένειά του, όμως, όπως και εκπρόσωποι οργανώσεων καταγγέλλουν πως ο αλλοδαπός βασανίστηκε από τους αστυνομικούς. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι σε εξέλιξη η ΕΔΕ.

    Δείτε σχετικό βίντεο

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ