Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024
More

    Γκλέτσος: «Αν βγει ο Κασσελάκης φεύγω, αν βγω εγώ τον διαγράφω την άλλη ώρα»

    Γκλέτσος: «Αν βγει ο Κασσελάκης φεύγω, αν βγω εγώ τον διαγράφω την άλλη ώρα»

    «Δεν είναι κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ αυτοί που τον στηρίζουν, ειναι άνθρωποι που πέρασαν απέξω, είδαν φως και μπήκαν»

    Ο Απόστολος Γκλέτσος συγκεντρώνει τις 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελούν προϋποθέση για να είναι υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, όπως είπε ο ίδιος μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

    «Σαφέστατα θα είμαι υποψήφιος. Μαζεύω τις υπογραφές, αύριο-μεθαύριο θα τελειώσω, θα τις μαζέψω τις απαιτούμενες 30 υπογραφές, που σήμερα τις έχω συγκεντρώσει τηλεφωνικά. Θα φύγω 10 ημέρες για γυρίσματα και μετά θα καταθέσω την υποψηφιότητα μου, άλλωστε η διορία είναι μέχρι τις 24 Οκτωβρίου» είπε. Ερωτηθείς για την ανάρτηση του βίντεο από τον Στέφανο Κασσελάκη την Πέμπτη και όσα αναφέρει στο μήνυμα του ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Απόστολος Γκλέτσος είπε μεταξύ άλλων: «Τι φοβάται; Από την φωνή του, που δεν έβγαινε, είδα έναν άνθρωπο εξαιρετικά φοβισμένο, είδα έναν άνθρωπο που ήρθε πάλι να μας βρίσει μετά από την Κεντρική Επιτροπή».

    «Αφού δεν το θέλει το παλιό, γιατί δεν πάει να κάνει ένα άλλο κόμμα; Δηλαδή θέλει μόνο τα λεφτά, θέλει την κρατική χρηματοδότηση στον ΣΥΡΙΖΑ. Αφού δεν θέλει τίποτα από το παλιό, μόνο που δεν μας είπε είναι να πεθάνει το παλιό, φαντάζομαι το σκέφτεται», είπε ο Απόστολος Γκλέτσος και προσέθεσε πως «είπε απίστευτες χοντράδες. Μας ξαναθύμισε την χειρότερη στιγμή του, τότε που για μένα έφυγε από την πολιτική, γιατί σταμάτησε να παίζει εντός δεοντολογίας. Μπορεί να διαφωνούμε με την ΝΔ, αλλά υπάρχει μια δεοντολογία. Είπε ξανά “ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μαύρα ταμεία”. Εκεί τελειώσαμε, εκεί έφυγε από την πολιτική, δεν έφυγε από την Αριστερά, έφυγε από την πολιτική. Η ρητορική ότι “το παλιό είναι διεφθαρμένο, ότι ήταν με την διαπλοκή χέρι-χέρι και εγώ θα έρθω να το τελειώσω όταν γίνω πρόεδρος”… γιατί δεν το έκανε τους 11 μήνες που ήταν πρόεδρος, ήταν μεγάλο διάστημα. Στα λόγια μπορεί να λεει ο καθένας ότι θέλει». «Ο Τσίπρας θα κριθεί κάποια άλλη στιγμή. Τώρα τα γεγονότα είναι σε εξέλιξη, να δούμε τι θα γίνει, να δώσουμε ένα χρονικό περιθώριο και να δουμε τι και πως θα συμβεί», είπε ερωτηθείς σχετικά με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις του, επεσήμανε ότι «εγώ το λέω: Αν κερδίσει ο Κασσελάκης, με τον οποίο με χωρίζει χάος όχι πολιτικό, πολιτισμικό χάος με χωρίζει με τον Κασσελάκη, δεν βλέπουμε με τον ίδιο τρόπο τον κόσμο και την κοινωνία, δεν μπορώ να μείνω στο ίδιο κόμμα με τον Κασσελάκη. Αν βγει εκείνος φεύγω την επόμενη μέρα, αν βγω εγώ πρόεδρος τον διαγράφω την άλλη ώρα. Είναι επικίνδυνος για την Αριστερά, όταν μιλάει για κουκουλοφόρους. Σε ποιο άλλο κόμμα θα ανέχονταν κάτι τέτοιο; Αν ήμουν εκεί, θα είχα πάει στο ΑΤ και θα είχα φέρει αστυνομικούς για να συλλάβουν τον Κασσελάκη επειδή έβριζε, όταν είπε κουκουλοφόρους. Εμένα ο παππούς μου ήταν στα ξερονήσια και έχει φάει πολύ ξύλο. Έχω κι εγώ μια ιστορία προσωπική με τα διόδια, με τους αγρότες κτλ. και δεν θα με πει κανένας κουκουλοφόρο, ιδίως ο Κασσελάκης».

    «Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα φύγουν με τον Κασσελάκη και θα έχουν επόμενη ημέρα στην πολιτική; Να φύγουν με τον Κασσελάκη βουλευτές και να πάνε πού; Δεν είναι κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ αυτοί που τον στηρίζουν, ειναι άνθρωποι που πέρασαν απέξω, είδαν φως και μπήκαν. Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βγει κυρίως από τους Αριστερούς. Υπάρχει ένα κακό χάλι αυτήν την στιγμή, σκοτωνόμαστε. Τα έχει περάσει και ο αείμνηστος ο Μητσοτάκης στην ΝΔ, τα ίδια θέματα περνούσε…», ανέφερε ακόμη ο Απόστολος Γκλέτσος. Δήλωσε θετικός για συμμετοχή σε τηλεμαχία, αναφέροντας «βεβαίως θα πάμε σε debate, γιατί να μην πάμε; Δεν μιλάμε για έναν ΣΥΡΙΖΑ που είναι του κλώτσου και του μπάτσου, μιλάμε για έναν ΣΥΡΙΖΑ που κυβέρνησε για 4,5 χρόνια, που έκανε ανδραγαθήματα».

    Ο Απόστολος Γκλέτσος είπε ακόμη ότι «ο Κασσελάκης δεν κάνει για την πολιτική, πολλώ δε μάλλον για την Αριστερά. Παραδεχόμαστε ότι είμασταν σε σοκ, παραδεχόμαστε ότι καταψηφίζαμε την άλλη υποψηφιότητα της κ. Αχτσιόγλου για δικούς μας λόγους. Έτσι βγήκε τότε. Όπως γίνεται στην Ελλάδα, καταψηφίζαμε την άλλη υποψηφιότητα, γι’ αυτό βγήκε ο Κασσελάκης. Θα γραφτεί με μελανά γράμματα στην ιστορία. Τον Κασσελάκη τον έφερε ο Πολάκης και εκείνος τον έδιωξε χωρίς καν να του μιλήσει».

    Για τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν πρώτο τον Στέφανο Κασσελάκη και για το ενδεχόμενο εκλογής του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Απόστολος Γκλέτσος τόνισε, ότι «εμείς που δεν θέλουμε τον Κασσελάκη, ξέρουμε τι θα κάνουμε σε τέτοια περίπτωση. Όλοι όσοι υποστηρίζουν όλους τους άλλους, έχουν έναν κοινό παρονομαστή: Δεν θέλουν τον Κασσελάκη, φρίττουν με τον Κασσελάκη. Αν συμβεί, θα μετέχω σε έναν άλλον σχηματισμό. Αν αυτός είχε ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα, θα ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσε να μας συμβεί», κατέληξε ο Απόστλος Γκλέτσος.

    Στέφανος Κασσελάκης Απόστολος Γκλέτσος ΣΥΡΙΖΑ



    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ