Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024
More

    Παράταση στη διασύνδεση ταμειακών – POS, αλλά όχι για όλους

    Παράταση στη διασύνδεση ταμειακών – POS, αλλά όχι για όλους

    Η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε παράταση για τη διασύνδεση ταμειακών συστημάτων και τερματικών POS: Ποιους αφορά.

    Παράταση στη διασύνδεση ταμειακών συστημάτων και τερματικών POS δίνει η ΑΑΔΕ, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή της, Γιώργου Πιτσιλή.


    Η ρύθμιση, ωστόσο, αφορά αποκλειστικά επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν τεχνική αδυναμία διασύνδεσης των συστημάτων τους, και δεν πρόκειται για παράταση που ισχύει για το σύνολο των υπόχρεων.

    Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις που διαθέτουν εκδόσεις ERP και τύπους POS οι οποίοι, σύμφωνα με στοιχεία που παρείχε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) και οι Πάροχοι POS (NSPs), δεν μπορούν να διασυνδεθούν λόγω τεχνικής πολυπλοκότητας, θα λάβουν επιπλέον χρόνο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

    Για παράδειγμα μια επιχείρηση που χρησιμοποιεί ένα παλιό σύστημα ERP για τη διαχείριση των συναλλαγών της, το οποίο δεν είναι συμβατό με τα σύγχρονα τερματικά POS που διατίθενται στην αγορά. Παρά τις προσπάθειες της να διασυνδέσει το ταμειακό της σύστημα με τα POS, οι τεχνικοί της καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι απαιτείται αναβάθμιση του ERP, κάτι που απαιτεί χρόνο και πρόσθετο κόστος.


    Με βάση την απόφαση της ΑΑΔΕ, η επιχείρηση αυτή μπορεί να αιτηθεί επιπλέον χρόνο για τη διασύνδεση των συστημάτων της, καθώς αποδεικνύεται τεχνικά αδύνατο να ολοκληρωθεί η διαδικασία εντός της αρχικής προθεσμίας.

    Προσοχή! Το επιπλέον διάστημα που θα της χορηγηθεί αφορά αποκλειστικά την περίπτωση της τεχνικής αδυναμίας και δεν αποτελεί γενική παράταση για όλες τις επιχειρήσεις.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ