Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024
More

    ΑΔΕΔΥ -Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Κοινές πρωτοβουλίες για επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

    ΑΔΕΔΥ -Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Κοινές πρωτοβουλίες για επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

    Μετά από αίτημα της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση μεταξύ του Προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και της εκτελεστικής επιτροπής, με αποκλειστικό θέμα την προώθηση του αιτήματος για επαναφορά των Δώρων στον δημόσιο τομέα.

    Σύμφωνα με την ενημέρωση, υπήρξε ταύτιση απόψεων σχετικά με τη δίκαιη φύση του αιτήματος και επισημάνθηκε ότι οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες είναι ώριμες για την ικανοποίησή του. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάστηκε η ανάγκη συντονισμού των δράσεων και της στρατηγικής για το επόμενο διάστημα.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Σεπτεμβρίου η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είχε καταθέσει αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Κωστή Χατζηδάκη, ζητώντας την επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος θερινής αδείας στον δημόσιο τομέα.

    Η Ένωση σημειώνει ότι «ο λόγος κατάργησης των επιδομάτων εορτών και αδείας έχει πλέον εκλείψει, με την είσοδο της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή». Τονίζει δε ότι «ο θεσμός των δώρων, που εξακολουθεί να ισχύει στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να διατηρηθεί και στον δημόσιο, καθώς αντικατοπτρίζει πολυετείς αγώνες και κατακτήσεις των εργαζομένων». Το αίτημα χαρακτηρίζεται δίκαιο και απαιτεί ευρύτερη κοινωνική στήριξη.

    Απορρίπτει το αίτημα το ΥΠΟΙΚ

    Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, μετά το αίτημα ανέφεραν πως η απάντηση προς την Ένωση είναι ότι δεν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος ούτε καν για εξεταστεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Θυμίζουμε ότι διάταξη του ν. 4093/2012, επήλθε πλήρης κατάργηση των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας για τους υπαλλήλους του Δημοσίου

    ΑΔΕΔΥ -Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Κοινές πρωτοβουλίες για επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ