Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024
More

    Νετανιάχου: Το Ισραήλ αλλάζει την «πραγματικότητα» στη Μέση Ανατολή ώστε να μην συμβεί ποτέ ξανά μια άλλη 7η Οκτωβρίου

    Νετανιάχου: Το Ισραήλ αλλάζει την «πραγματικότητα» στη Μέση Ανατολή ώστε να μην συμβεί ποτέ ξανά μια άλλη 7η Οκτωβρίου

    Αυτό το τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας σε κυβερνητική σύσκεψη – Το Τελ Αβίβ δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον θάνατο του πιθανού διαδόχου του Χασάν Νασράλα

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του αλλάζει την πραγματικότητα στη Μέση Ανατολή για να αποτρέψει να συμβεί μια άλλη 7η Οκτωβρίου, έναν χρόνο μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

    «Αλλάζουμε την πραγματικότητα της περιφερειακής ασφάλειας στο πεδίο για χάρη των παιδιών μας, για το μέλλον μας και για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα συμβεί ποτέ μια άλλη 7η Οκτωβρίου», τόνισε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου, αφότου αναφέρθηκε στα «επτά μέτωπα» που πιστεύει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ότι αντιμετωπίζει η χώρα του (Γάζα, Δυτική Όχθη, Λίβανος, Συρία, Ιράν, Υεμένη και Ιράκ), μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

    Το Ισραήλ δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον θάνατο του πιθανού διαδόχου του Χασάν Νασράλα

    Το Ισραήλ δεν μπορεί να επιβεβαιώσει εάν ο πιθανός διάδοχος του δολοφονηθέντος ηγέτη της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα έχει σκοτωθεί, δήλωσε σήμερα ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος, έπειτα από τις πληροφορίες ότι είχε στοχοθετηθεί σε έναν ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό την περασμένη εβδομάδα.

    Ερωτηθείς εάν το Ισραήλ μπορεί να επιβεβαιώσει τον θάνατο του Χασέμ Σαφιεντίν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νταβίντ Μένσερ απάντησε κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης: «Δεν έχουμε αυτήν την επιβεβαίωση ακόμη. Όταν επιβεβαιωθεί… θα αναρτηθεί στον ιστότοπο των IDF (ισραηλινού στρατού)».

    Ένας αξιωματούχος της Χεζμπολάχ είπε στο Ρόιτερς χθες ότι το Ισραήλ εμποδίζει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε μια περιοχή, όπου ο Σαφιεντίν πιστεύεται ότι βρισκόταν, όταν το Ισραήλ βομβάρδισε τα νότια προάστια της Βηρυτού την περασμένη Πέμπτη.

    Χαμάς Μπενιαμίν Νετανιάχου Μέση Ανατολή Ισραήλ Χεζμπολάχ



    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ