Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024
More

    Μια φλεγμονή στο κέντρο ελέγχου του εγκεφάλου προκαλεί long covid

    Πιο κοντά στην αιτία της long covid βρίσκονται οι επιστήμονες, καθώς μια νέα έρευνα έδειξε πως μια βλάβη στο εγκεφαλικό στέλεχος, που αποτελεί το κέντρο ελέγχου του εγκεφάλου, μετά από λοίμωξη με κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια συμπτώματα.

    Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Brain για τη long covid και τις μακροχρόνιες και ψυχιατρικές επιπτώσεις της ασθένειας. Οι ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Κέμπριτζ και της Οξφόρδης χρησιμοποίησαν μαγνητικούς τομογράφους εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης για να σαρώσουν τον εγκέφαλο 30 ατόμων, που είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο με σοβαρή λοίμωξη κορονοϊού στις αρχές της πανδημίας και πριν από τη διάθεση των εμβολίων.

    Όπως εντόπισαν, η λοίμωξη από Covid-19 δημιουργεί βλάβες στην περιοχή του εγκεφαλικού στελέχους που σχετίζεται με τη δύσπνοια, την κόπωση και το άγχος.

    Το εγκεφαλικό στέλεχος συνδέει τον εγκέφαλο με τον νωτιαίο μυελό και είναι το κέντρο ελέγχου που ρυθμίζει πολλές βασικές ζωτικές λειτουργίες, όπως η αναπνοή, ο καρδιακός ρυθμός, ο πόνος και η αρτηριακή πίεση.

    Μια φλεγμονή στο κέντρο ελέγχου του εγκεφάλου προκαλεί long covid

    Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα αποτελέσματα αυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην κατανόηση και άλλων παθήσεων που σχετίζονται με τη φλεγμονή του εγκεφαλικού στελέχους, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας και η άνοια.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ