Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024
More

    Κεφαλονιά: Κινηματογραφική καταδίωξη ανηλίκων – Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί

    Δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τραυματίστηκαν έπειτα από κινηματογραφική καταδίωξη στην Κεφαλονιά με δύο ανηλίκους, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες.

    Το περιστατικό συνέβη αργά το βράδυ της Τρίτης 8/10 στο Ληξούρι.  Κατά τη διάρκεια περιπολίας αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Α.Τ. Αργοστολίου, εντοπίστηκε στην περιφερειακή οδό Ληξουρίου ύποπτο δίκυκλο, χρώματος μαύρου, το οποίο δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας και επέβαιναν δύο νεαρά άτομα.

    Η επεισοδιακή καταδίωξη

    Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο 15χρονος οδηγός, του δικύκλου αντιλαμβανόμενος την πρόθεση των αστυνομικών να τον ελέγξουν ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει και ενώ οι αστυνομικοί του έκαναν ηχητικά σήματα να σταματήσει, ακολουθώντας τους στους δρόμους της πόλης, αυτός έκανε επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου να διακόψει βίαια την πορεία των αστυνομικών και διερχόταν τις διασταυρώσεις με ταχύτητα χωρίς να ελέγχει την κυκλοφορία με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.

    Λίγο μετά, στη διασταύρωση των οδών Πλάτωνος και Ανδρονίκου Αραβαντινού, ο 15χρονος ανέτρεψε το δίκυκλο και μαζί με τον συνομήλικο συνεπιβάτη της μηχανής, τράπηκαν σε φυγή, πεζή. Ο 15χρονος συνοδηγός ακινητοποιήθηκε από έναν αστυνομικό, παρότι πρόβαλε αντίσταση. Ο 15χρονος οδηγός του δικύκλου προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας και καταδιώχτηκε από τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ο οποίος επέβαινε στην υπηρεσιακή του μοτοσικλέτα.

    Χτύπησε τον αστυνομικό με γροθιές στον κράνος και κλώτσησε την υπηρεσιακή μοτοσικλέτα

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατά την προσέγγισή του από τον αστυνομικό, κλώτσησε την υπηρεσιακή μοτοσικλέτα με αποτέλεσμα την ανατροπή της και την πτώση του Αστυνομικού στο έδαφος. Ενόσω ο αστυνομικός βρισκόταν στο έδαφος με το πόδι του εγκλωβισμένο, ο ανήλικος τον χτύπησε με δύο γροθιές στο κράνος και άρχισε να τρέχει. Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε, τον καταδίωξε πεζός και αφού κατά την προσέγγιση ο ανήλικος αντιστάθηκε, τον συνέλαβε.

    Στη συνέχεια, περιπολικό του Α.Τ. Παλικής το οποίο προσέτρεξε στο σημείο προσήγαγε τους δύο ανήλικους στο Α.Τ. και συνελήφθησαν αμφότεροι για παράβαση άρθρων 167, 169 Π.Κ. «Απείθεια» και «Βία κατά υπαλλήλων», ενώ επιπροσθέτως ο ανήλικος οδηγός του δικύκλου συνελήφθη για παράβαση άρθρου 309 Π.Κ. «Επικίνδυνη Σωματική Βλάβη», άρθρου 94 του Ν. 2696/99 του ΚΟΚ και του άρθρου 290 Π.Κ. «Επικίνδυνη Οδήγηση» καθόσον εξακριβώθηκε ότι οδηγούσε το δίκυκλο άνευ αδείας ικανότητας οδήγησης καθώς και για Ν. 2168/93 «Περί όπλων» καθ΄ όσον σε ενεργηθείσα σωματική έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε μία μεταλλική σιδερογροθιά χρώματος μαύρου.

    Σε έλεγχο του Α.Τ. εξακριβώθηκε ότι το δίκυκλο ήταν ανασφάλιστο.

    Επιπλέον, συνελήφθησαν οι γονείς των δύο εμπλεκόμενων ανήλικων για παράβαση του άρθ. 360 Π.Κ. «Παραμέληση εποπτείας ανήλικων».
    Από το περιστατικό, μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν. Ληξουρίου  δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν. Ο ένας αστυνομικός διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί διάστρεμμά στην αριστερή ποδοκνημική και κάκωση δεξιού γόνατος και  και στη συνέχεια εισήχθη για νοσηλεία στο Γ.Ν. Αργοστολίου. Ο δεύτερος αστυνομικός υπέστη μυϊκή θλάση.

    Στο νοσοκομείο εισήχθη για προληπτικούς λόγους και παραμένει φρουρούμενος ο 15χρονος οδηγός του δικύκλου.

     

     

     

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ