Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024
More

    Νέος πρόεδρος του ΙΟΒΕ ο Γιάννης Ρέτσος

    Νέος πρόεδρος του ΙΟΒΕ ο Γιάννης Ρέτσος

    Ο Γιάννης Ρέτσος ανέλαβε τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), σε μια εξέλιξη που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το κορυφαίο αυτό ερευνητικό κέντρο.

    Με την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, ο κ. Ρέτσος εξέφρασε μέσω ανάρτησής του την τιμή και την ευθύνη που νιώθει για την εκλογή του, υπογραμμίζοντας το σημαντικό ρόλο του ΙΟΒΕ στη διαμόρφωση του δημόσιου διαλόγου για τα καίρια ζητήματα της οικονομίας.


    Στη δήλωσή του, ο κ. Ρέτσος αναφέρθηκε στην ανεξαρτησία και ακεραιότητα του ΙΟΒΕ, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα απόλυτα ιδιωτικό ίδρυμα που, μέσω της εφαρμοσμένης επιστημονικής έρευνας, παρακολουθεί και αναλύει τις οικονομικές τάσεις, καταγράφει το επιχειρηματικό κλίμα και διατυπώνει προβλέψεις για τις μελλοντικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Το ΙΟΒΕ, σύμφωνα με τον κ. Ρέτσο, δεν περιορίζεται μόνο στην έρευνα αλλά έχει ως αποστολή να παρεμβαίνει ουσιαστικά στη δημόσια συζήτηση, προσφέροντας λύσεις για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.

    Με τον Γενικό Διευθυντή του, Νίκο Βέττα, και μια ομάδα συνεργατών υψηλού επιπέδου, καθώς και υπό την καθοδήγηση των διαχρονικών Προέδρων του Ιδρύματος, όπως ο Τάκης Θωμόπουλος, το ΙΟΒΕ έχει αναδειχθεί, σύμφωνα με τον κ. Ρέτσο, σε ένα από τα κορυφαία think tanks της χώρας τα τελευταία χρόνια. Ο νέος πρόεδρος εξέφρασε την πρόθεσή του να συνεχίσει το έργο των προκατόχων του, προωθώντας την εξωστρέφεια και επιχειρώντας να μετατρέψει τα δεδομένα των ερευνών σε κατανοητά και χρήσιμα μηνύματα για την κοινωνία.

    Με όραμα την αποφυγή των λαθών του παρελθόντος και τη διασφάλιση της οικονομικής ευημερίας για όλους τους πολίτες, ο κ. Ρέτσος επισήμανε ότι η ευθύνη που αναλαμβάνει είναι μεγάλη, αλλά δήλωσε έτοιμος να εργαστεί σκληρά για να προωθήσει την οικονομική πρόοδο της χώρας, συνδυάζοντάς την με την κοινωνική ευημερία.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ