Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024
More

    Euroleague: Έκανε… σεφτέ ο Ολυμπιακός στην φετινή διοργάνωση

    Euroleague: Έκανε… σεφτέ ο Ολυμπιακός στην φετινή διοργάνωση

    Επικράτησε με 74-68 της Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ

    O Ολυμπιακός αφού έκανε τα εύκολα… δύσκολα, τελικά έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού, κάνοντας «σεφτέ» στις νίκες στην εφετινή Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 74-68 της Ζαλγκίρις Κάουνας στο ανανεωμένο και κατάμεστο ΣΕΦ, για την 2η αγωνιστική, υποχρεώνοντας τους Λιθουανούς στην πρώτη τους απώλεια.

    Το ματς

    Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην παράγουν καλό μπάσκετ κάτι το οποίο αποτυπώθηκε και στο σκορ (4-0, 4’). Η άμυνα των «ερυθρόλευκων» υποχρέωνε τους φιλοξενούμενους σε πολλά λάθη και έτσι με πρωταγωνιστές τους Φουρνιέ και Βεζένκοβ έγινε το 12-4 (7’). Τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ δεν «πλήγωσαν» τον Ολυμπιακό στην πρώτη περίοδο η οποία ολοκληρώθηκε με 21-6 και τον κόσμο να απολαμβάνει όμορφο μπάσκετ.

    Ο Τρινκιέρι έψαχνε λύσεις για να σκοράρει η ομάδα του, αλλά χωρίς αντίκρυσμα αφού μετά από 14 λεπτά έβλεπε το ταμπλό να γράφει 25-7. Φυσικά η διαφορά των 18 πόντων δε χαλάρωνε τους γηπεδούχους οι οποίοι παρέμεναν συγκεντρωμένοι και συνεπείς αγωνιστικά. Η είσοδος του Σμάιλαγκιτς στο παρκέ έφερε 5 δικούς του πόντους, αλλά δεν ήταν ικανοί να αλλάξουν και πολλά πράγματα (33-15, 16’) αφού ο Γκος είχε βρει ρυθμό. Οι Λιθουανοί φρόντισαν πάντως να πάνε στα αποδυτήρια έχοντας μειώσει σε 35-24.

    Οι συνεργασίες Γουόκαπ με Φουρνιέ έφεραν καλό ρυθμό στην επίθεση του Ολυμπιακού νωρίς στην τρίτη περίοδο, ωστόσο η Ζαλγκίρις έβρισκε πόντους δεύτερης ευκαιρίας με τα επιθετικά της ριμπάουντ (42-31, 25’). Αρκετές βιαστικές επιλογές στην επιθετική λειτουργία των Πειραιωτών σε συνδυασμό με την υπομονή των παικτών της λιθουανικής ομάδας έφεραν το σκορ στο 52-43 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

    Ο Ολυμπιακός ήθελε να μπει αποφασισμένος στο τελευταίο δεκάλεπτο προκειμένου να κόψει τις ελπίδες των φιλοξενούμενων που είδαν το ταμπλό να γράφει 52-46 με τρίποντο του Φρανσίσκο. Η επιστροφή του Φαλ στη δράση μπορεί να έφερε αστοχία στις βολές, αλλά μαζί κουβάλησε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και βελτιωμένη άμυνα. Χάρη σε πάσες του Γάλλου σέντερ, Βιλντόζα και Παπανικολάου βρήκαν στόχο από τα 6.75 βάζοντας την εξέλιξη του ματς σε καλύτερη συνθήκη (59-48, 33’). Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να αγχώνουν τους «ερυθρόλευκους» μένοντας σε απόσταση που δεν παρείχε… ασφάλεια (66-61, 38’) με τον Φρανσίσκο ένα λεπτό αργότερα να μειώνει ακόμη περισσότερο (67-65, 39’). Σε εκείνο το σημείο ο Βεζένκοβ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και σκοράροντας όλους τους πόντους (7) χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με 74-68.

    Τα δεκάλεπτα: 21-6, 35-24, 52-43, 74-68

    Πηγή: gazzetta

    Euroleague Ζαλγκίρις Κάουνας Ολυμπιακός



    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ