Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024
More

    Ενημερωτική εκδήλωση για την άνοια στο Αιγάλεω – Μύθοι και πραγματικότητα

    Eνημερωτική εκδήλωση για την άνοια και τους φροντιστές των ατόμων με άνοια πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στον Δήμο Αιγάλεω σε συνεργασία με το τμήμα Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

    Η Επίκουρη Καθηγήτρια Εργοθεραπείας Πηνελόπη Βλοτινού εξήγησε τι ακριβώς είναι η άνοια, περιέγραψε τα συμπτώματα της ασθένειας και εξήγησα ποια είναι τα πιο συνηθισμένα αίτια.

    Όπως επισήμανε η άνοια αναφέρεται σε ένα σύνολο συμπτωμάτων, τα οποία μπορεί να οφείλονται σε διαφορετικά αίτια, με κοινό χαρακτηριστικό την προσβολή των περιοχών του εγκεφάλου που εμπλέκονται στις γνωστικές λειτουργίες. Υπάρχουν πολλά είδη άνοιας, όπως υπάρχουν και καταστάσεις που μπορούν να τη μιμηθούν.

    Ενημερωτική εκδήλωση για την άνοια στο Αιγάλεω - Μύθοι και πραγματικότηταΕνημερωτική εκδήλωση για την άνοια στο Αιγάλεω - Μύθοι και πραγματικότητα

    Η κα. Πηλενοπή Βλοτινού επικ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

    Ο ρόλος του φροντιστή

    Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Επίκουρη Καθηγήτρια Εργοθεραπείας Ιωάννα Κατσούρη που περιέγραψε το σύνθετο και καθοριστικό ρόλο του φροντιστή των ατόμων με άνοια. Ένα ρόλο που συχνά καλείται να καλύψει κάποιο μέλος της οικογένειας (πολλές φορές χωρίς τις κατάλληλες γνώσεις).

    Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση με μεγάλη συμμετοχή του κοινού που δεν σταμάτησε να ρωτά πληροφορίες για το πώς αναγνωρίζουμε τα πρώτα στάδια της νόσου, ποια τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν και τέλος πως μπορούν να συνδράμουν ουσιαστικά σε κάποιον νοσούντα.

    Ενημερωτική εκδήλωση για την άνοια στο Αιγάλεω - Μύθοι και πραγματικότηταΕνημερωτική εκδήλωση για την άνοια στο Αιγάλεω - Μύθοι και πραγματικότητα

    Η κα. Ιωάννα Κατσούρη επικ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

    Συζήτηση με τις καθηγήτριες

    Στην εποχή του διαδικτύου οι πληροφορίες βρίσκονται εύκολα ωστόσο τις περισσότερες φορές χρειάζεται κάποιος ειδικός για να τα βάλει όλα αυτά σε μια σειρά, όπως εξήγησαν οι δύο καθηγήτριες που αναφέρθηκαν σε όλα τα θέματα που για τα άτομα με άνοια, τις οικογένειες και τους φροντιστές τους.

    Η ποιότητά ζωής των ασθενών και των συγγενών τους μπορεί να βελτιωθεί και για τον λόγο αυτό το Τμήμα Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ξεκίνησε μια σειρά από ενημερωτικές εκδηλώσεις όπως η σημερινή.

    Το ενδιαφέρον των δημοτών ήταν μεγάλο και η αίθουσα στο Πνευματικό Κέντρο του Αιγάλεω γέμισε καταδεικνύοντας ότι το θέμα απασχολεί όλο και περισσότερους.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ