Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
More

    Τρεις μέθοδοι για σωστή αναπνοή

    Τρεις μέθοδοι για σωστή αναπνοή

    Όλοι γεννιόμαστε με τη γνώση και την ικανότητα να χρησιμοποιούμε σωστά το διάφραγμά μας, επιτρέποντάς μας να κάνουμε βαθιές και αναζωογονητικές αναπνοές. Ωστόσο, καθώς μεγαλώνουμε, η αναπνοή μας αλλάζει. Πολλοί παράγοντες, όπως το άγχος και οι πιέσεις της καθημερινής ζωής, καθώς και η συνήθεια να “ρουφάμε” την κοιλιά μας για λόγους αισθητικής, μας οδηγούν σταδιακά σε μια διαφορετική μορφή αναπνοής.

    Ο Josh Coldray, ειδικός στη γυμναστική και στη σωστή αναπνοή και κινητικότητα, υπογραμμίζει τη σημασία της αναπνοής από τη μύτη.

    Η αναπνοή μέσω της μύτης αποτελεί τη βάση για μια υγιή αναπνοή, η οποία με τη σειρά της είναι κρίσιμη για τη συνολική ευεξία!

    3 μέθοδοι για σωστή αναπνοή

    Αφού αναπνεύσεις από τη μύτη σου, προσπάθησε να ενσωματώσεις αυτές τις τρεις τεχνικές:

    1. Κάνε αργές και βαθιές αναπνοές:

    Μείωσε τον αριθμό των αναπνοών σου ανά λεπτό, ώστε να αναπνέεις λιγότερο από το συνηθισμένο. Ο στόχος είναι να φτάσεις τις έξι αναπνοές το λεπτό!

    Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι αυτός είναι ο ιδανικός ρυθμός για τη μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού (HRV), την πρόσληψη και την παροχή οξυγόνου, την ισορροπία του νευρικού συστήματος, τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και πολλές άλλες σωματικές λειτουργίες.

    2. Κάνε ήπιες αναπνοές:

    Φρόντισε η αναπνοή σου να είναι ήρεμη, σιωπηλή και ελαφριά.

    Η ελαφριά αναπνοή θα τροποποιήσει τη βιοχημεία της αναπνοής σου, θα μειώσει την ευαισθησία σου στο διοξείδιο του άνθρακα και θα ενισχύσει την οξυγόνωση. Αποτελεί μια αποτελεσματική αναπνευστική άσκηση για την ανακούφιση από το άγχος, καθώς και για τη σταδιακή μείωση της δύσπνοιας και του φόβου της ασφυξίας.

    3. Κάνε βαθιές εισπνοές:

    Καθώς παίρνεις μια ανάσα, φέρε τον αέρα βαθιά στους πνεύμονές σου. Τοποθέτησε τα χέρια σου στις πλευρές των κάτω πλευρών σου. Όταν εισπνέεις, παρατήρησε τα πλευρά σου να διαστέλλονται προς τα έξω. Κατά την εκπνοή, θα πρέπει να νιώθεις τα πλευρά σου να κινούνται προς τα μέσα.

    Η βαθιά αναπνοή συμβάλλει στην ενεργοποίηση του διαφράγματος και προετοιμάζει το σώμα για την άσκηση της αργής αναπνοής. Ταυτόχρονα, ηρεμεί τόσο την αναπνοή όσο και το μυαλό σου.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ