Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2024
More

    Καθολική Εκκλησία Ελλάδος: Τι ισχυρίζονται οι δύο ιερείς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο – Στην Αθήνα ειδικός ανακριτής από το Βατικανό

    Σε σοκ βρίσκονται οι πιστοί στην Σύρο για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδος, που ελέγχουν οι Αρχές , σε… σοκ και οι δυο καθολικοί ιερείς που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο πρώτος ιερέας που έχει μπει στο στόχαστρο της Ανεξάρτητης Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, έχει φύγει από την Σύρο και βρίσκεται σε ταξίδι σε χώρα της Βόρειας Ευρώπης για οικογενειακούς λόγους, καθώς συγγενικό του πρόσωπο αντιμετωπίζει ζήτημα υγείας.

    Έπειτα από επικοινωνία του ΑΝΤ1 μαζί του ο καθολικός ιερέας υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει για την έρευνα σε βάρος του και ότι δεν έχει κληθεί να καταθέσει «Είμαι σε κατάσταση σοκ. Δεν γνωρίζω τίποτα, δεν έχω κληθεί από τις αρχές, περιμένω να ενημερωθώ», αναφέρει χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1.

    Ο δεύτερος ιερέας που εμπλέκεται στην υπόθεση, είναι υψηλά ιστάμενος στην ιεραρχία της επισκοπής Σύρου, βρίσκεται στο νησί και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, έπειτα από πιεστικές ερωτήσεις από τους κόλπους της καθολικής εκκλησίας στη Σύρο, φέρεται να έδωσε τις πρώτες εξηγήσεις για τις “μαύρες τρύπες” στα ταμεία της επισκοπής.

    Πηγές από την ηγεσία της Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδος ανέφεραν στον ΑNT1 πως ένα από τα πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση και ανήκει στην επισκοπή Σύρου, υποστήριξε στο φιλικό του περιβάλλον πως έπεσε θύμα εκβιασμού.

    Αυτό αναμένεται να ισχυριστεί και στις επίσημες αρχές μόλις κληθεί να δώσει εξηγήσεις: ότι δηλαδή έπεσε θύμα εκβιασμού από τον επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων που εμφανίζεται στο πόρισμα της Αρχής ως το τρίτο και βασικό πρόσωπο του κυκλώματος.

    Στο εισαγγελέα Σύρου ο φάκελος της υπόθεσης – Στην Αθήνα ειδικός ανακριτής από το Βατικανό

    Πάντως, ο φάκελος της υπόθεσης έχει διαβιβαστεί ήδη στον εισαγγελέα Σύρου ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας, ενώ, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχει ενημερώσει τις αντίστοιχες Αρχές του Βατικανού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αθήνα έχει ήδη φτάσει ειδικός ανακριτής της καθολικής εκκλησίας από το Βατικανό για να ενημερωθεί από τις Ελληνικές αρχές για την υπόθεση.

    Σύμφωνα με την έρευνα, τα σχεδόν 3 εκατομμύρια από τα παγκάρια των καθολικών ενοριών φέρεται να κατευθύνθηκαν σε νυχτερινά κέντρα της Αχαΐας, για διάφορες δραστηριότητες, όπως πορνεία, ναρκωτικά και προστασία!

    Ο επιχειρηματίας από την Πάτρα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για εκβιασμούς, ενώ έχει καταδικαστεί και για εκβίαση Ιεράρχη της Ορθόδοξης εκκλησίας, ενώ μια από τις καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του, η οποία αφορούσε το αδίκημα της απάτης και της πλαστογραφίας τελέστηκε στη Σύρο.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ