Λόγω της συνεχιζόμενης σεισμικής δραστηριότητας στις Κυκλάδες, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων στα περισσότερα νησιά του νομού, με στόχο την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, όπως αναφέρει το naxostimes.gr.
Παράταση αναστολής σε βασικά νησιά του Ηφαιστειακού Τόξου
Σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Παρακολούθησης του Ηφαιστειακού Τόξου του ΟΑΣΠ, παρουσία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, αποφασίστηκε η παράταση του κλεισίματος των σχολείων έως την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στη Θήρα, την Ανάφη, την Ίο και την Αμοργό.
Αναστολή λειτουργίας σε Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Πάρο, Σίφνο και Φολέγανδρο
Στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες (Σχοινολυσα, Δονούσα, Ηρακλειά και Κουφονήσι), με απόφαση του δημάρχου Δημήτρη Λιανού, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου. Παρόμοια απόφαση έλαβε ο δήμαρχος Πάρου, Κωνσταντίνος Μπιζάς, για την Πάρο όπως και ο Ανασάσιος Φαρούπος για την Αντίπαρο.
Στη Σίφνο, τα σχολεία και τα δημοτικά καταστήματα Απολλωνίας και Αρτεμώνα θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου για προληπτικούς λόγους, όπως και στη Φολέγανδρο, με απόφαση της δημοτικής αρχής.
Δήμος Σύρου – Ερμούπολης: Αναστολή και λόγω κακοκαιρίας
Στη Σύρο, ο Δήμος ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων και των παιδικών σταθμών για την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, εξαιτίας τόσο της σεισμικής δραστηριότητας όσο και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που αναμένονται στην περιοχή.
Στα «λουκέτα» των σχολείων και η Μύκονος
Η λίστα των νησιών που κλείνουν τα σχολεία επεκτείνεται, καθώς και η Μύκονος ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη λειτουργία των σχολικών της μονάδων για την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου.
Με τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις να συνεχίζονται, οι δημοτικές αρχές λαμβάνουν μέτρα πολιτικής προστασίας, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.