X
Δευτέρα, 14 Ιουλίου, 2025
More

    Χάος από την τρελή πορεία του τζιπ στο Κολωνάκι: «Πέσαμε όλοι κάτω, ένιωσα ότι το αυτοκίνητο ερχόταν καταπάνω μας» – Συγκλονιστικές μαρτυρίες

    Χάος από την τρελή πορεία του τζιπ στο Κολωνάκι: «Πέσαμε όλοι κάτω, ένιωσα ότι το αυτοκίνητο ερχόταν καταπάνω μας» – Συγκλονιστικές μαρτυρίες

    Ένα πρωτοφανές τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 12/7 στο Κολωνάκι, στη διασταύρωση Λουκιανού και Πατριάρχου Ιωακείμ, όταν αυτοκίνητο του οποίου φέρεται να λύθηκε το χειρόφρενο, κινήθηκε ανεξέλεγκτα, παρέσυρε κολονάκια και δέντρο και κατέληξε επάνω σε θαμώνες καταστήματος εστίασης, με αποτέλεσμα 11 άτομα να τραυματιστούν.

    Σημειώνεται ότι ο οδηγός του τζιπ προσήχθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, ενώ οι Αρχές προχώρησαν στην σύλληψη του παρκαδόρου.

    Μεταξύ των τραυματιών είναι και η κ. Παυλοπούλου, η οποία μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ, αμέσως μετά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

    «Ήμουν ήδη στο έδαφος με πολλά αίματα»

    «Έχω κάταγμα στο χέρι, στα πλευρά, και ράμματα στο κεφάλι – αλλά είμαι καλά», δήλωσε, ευχαριστώντας το ιατρικό προσωπικό. «Το αυτοκίνητο άρχισε να τσουλάει… Ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο και κάποιος φώναξε “αυτοκίνητο”. Ήμουν ήδη στο έδαφος με πολλά αίματα». Η ίδια περιέγραψε σκηνές πανικού: «Ένιωσα ότι το αυτοκίνητο ερχόταν καταπάνω μας. Σύρθηκα για να απομακρυνθώ. Μας έσωσε το δέντρο που βρέθηκε στην πορεία του».

    Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, στο κατάστημα βρίσκονταν περίπου 30 άτομα, από τους οποίους τραυματίστηκαν κυρίως όσοι κάθονταν στο μπροστινό μέρος. Οι διασώστες έφτασαν άμεσα στο σημείο, με την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ να κινητοποιούνται άμεσα. «Πρέπει να ευχαριστήσω από καρδιάς τα παιδιά του ασθενοφόρου, τον Κωνσταντίνο και τον Νίκο, και όλους τους γιατρούς στο ΚΑΤ. Ήταν καταπληκτικοί. Είχαν 90 περιστατικά και μας περιποιήθηκαν όλους», τόνισε η κ. Παυλοπούλου.

    «Ένιωσα τυχερή που κούνησα τα χέρια και τα πόδια μου. Είμαι ευγνώμων που είμαι ζωντανή και δεν έπαθε κανείς κάτι πολύ σοβαρό», πρόσθεσε.

    Ο ακριβής μηχανισμός του τροχαίου διερευνάται από την Τροχαία, ενώ εξετάζεται εάν το χειρόφρενο του οχήματος λύθηκε από λάθος του οδηγού κατά την προσπάθεια στάθμευσης ή αν πρόκειται για τεχνική βλάβη.

    Χάος από την τρελή πορεία του τζιπ στο Κολωνάκι: «Πέσαμε όλοι κάτω, ένιωσα ότι το αυτοκίνητο ερχόταν καταπάνω μας» – Συγκλονιστικές μαρτυρίες

    «Ακούσαμε ποτήρια να σπάνε, τραπέζια να πέφτουν»

    Δύο κάτοικοι του Κολωνακίου, ο Κώστας και ο Μιχάλης, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο του τροχαίου και μετέφεραν εικόνες χάους και πανικού, λίγο αφότου το μεγάλο τζιπ έπεσε πάνω στο κατάστημα εστίασης.

    «Άκουσα ποτήρια να σπάνε, τραπέζια να πέφτουν, φωνές και πανικό. Κατέβηκα κάτω και είδα κόσμο τραυματισμένο, πεσμένο στο πεζοδρόμιο», ανέφερε ο Κώστας. «Η αστυνομία, η πυροσβεστική και τα ασθενοφόρα έφτασαν πολύ γρήγορα. Το όχημα είχε σταματήσει ακριβώς δίπλα από την τζαμαρία. Ευτυχώς, δεν μπήκε μέσα στο κατάστημα», πρόσθεσε.

    Από την πλευρά του, ο Μιχάλης έκανε λόγο για χαοτική σκηνή, με πολύ κόσμο, τραυματίες και αίματα. «Ήταν τραγικό αυτό που έγινε. Άκουσα ότι το αυτοκίνητο το είχε παρκάρει υπάλληλος του καταστήματος και δεν είχε βάλει καλά το χειρόφρενο. Το όχημα κύλησε, χτύπησε το δέντρο – που έπεσε – και μετά βρέθηκε πάνω στον κόσμο», είπε ο Μιχάλης, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με μαρτυρίες, ο παρκαδόρος προσπάθησε να απομακρυνθεί από το σημείο μετά το περιστατικό.

    Και οι δύο επεσήμαναν πως το δέντρο ήταν αυτό που ανέκοψε την πλήρη ορμή του οχήματος, πιθανότατα αποτρέποντας βαρύτερους τραυματισμούς.

    Το αυτοκίνητο φέρεται να ήταν όχημα μεγάλου κυβισμού (τύπου SUV), γεγονός που ενίσχυσε τη σφοδρότητα της πρόσκρουσης.

    Οι τραυματίες

    Σημειώνεται πως σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από το ΕΚΑΒ 11 τραυματίες διακομίσθηκαν στο ΚΑΤ, όλοι είναι σε ελεγχόμενη κατάσταση, ένας από τους τραυματίες είναι λίγο πιο σοβαρά. 7 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ κινητοποιήθηκαν άμεσα για την διακομιδή των τραυματιών.

    Σημειώνεται πως οι τραυματίες που έκαναν εισαγωγή στο ΚΑΤ είναι οι εξής:

    • ένας άνδρας 46 ετών μεταφέρθηκε στη MEΘII προληπτικά για συλλογή υγρού και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση
    • μια 44χρονη γυναίκα όπου έκανε εισαγωγή στην ΠAN/KH λόγω θλαστικών τραυμάτων
    • μία γυναίκα 47 ετών που έκανε εισαγωγή στην Α Γ/X για αιμοδυναμική παρακολούθηση
    • μία γυναίκα 31 ετών η οποία έκανε εισαγωγή στην ΠAN/KH για ρήξη τετρακέφαλου
    • ακόμη μία γυναίκα 48 ετών
    • και τέλος ένας άνδρας 25 ετών για θλαστικά τραύματα

    Η έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τις αστυνομικές αρχές.

    Πώς έγινε το συμβάν

    Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο οδηγός φέρεται να είχε παρκάρει το όχημα στην οδό Λουκιανού απέναντι πιθανότατα από το κατάστημα σε θέση για μόνιμους κατοίκους. Κάποια στιγμή άδειασε θέση από την απέναντι πλευρά του δρόμου, οπότε σκέφτηκε να το παρκάρει σε εκείνη τη θέση και κάποιος υπάλληλος προθυμοποιήθηκε να το παρκάρει ο ίδιος.

    Μόλις πάρκαρε το όχημα ο υπάλληλος, το τζιπ άρχισε να τσουλάει με αποτέλεσμα να προσκρούσει αρχικά σε δέντρο και στη συνέχεια στα τραπεζοκαθίσματα.

    Την ίδια ώρα, υπήρξε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Λουκιανού από το ύψος της Πατριάρχου Ιωακείμ έως τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και στην Πατριάρχου Ιωακείμ από το ύψος της οδού Ηροδότου έως την οδό Πλουτάρχου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

    Χάος από την τρελή πορεία του τζιπ στο Κολωνάκι: «Πέσαμε όλοι κάτω, ένιωσα ότι το αυτοκίνητο ερχόταν καταπάνω μας» – Συγκλονιστικές μαρτυρίες

    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    spot_img

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ