Η συζήτηση για το κόκκινο κρέας μαίνεται εδώ και πολύ καιρό. Μπορεί ποτέ να είναι καλό για εσάς ή πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος;
Είναι ένα άπαχο κομμάτι μπριζόλα καλύτερη επιλογή από, ας πούμε, ένα τηγανητό μπούτι κοτόπουλου; Οι ερωτήσεις είναι ατελείωτες.
Αλλά μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology, προσφέρει την πιο πρόσφατη απάντηση.
H μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση κόκκινου κρέατος οδήγησε σε μία σημαντική αύξηση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου.
Με άλλα λόγια, οι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να προσέχουν πόσο κόκκινο κρέας καταναλώνουν. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για όσους έχουν προβλήματα με την καρδιά τους.