Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
More

    Αυτή είναι η προπόνηση που ρίχνει την πίεση, μόνο 12 λεπτά τη μέρα είναι αρκετά

    Επιστήμονες εντόπισαν την προπόνηση που «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και χαρίζει ψυχική υγεία και ευφορία.

    Ειδικότερα, 12 λεπτά την ημέρα ισομετρικής προπόνησης αντίστασης αρκούν για να μειωθεί σημαντικά η αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με νέα έρευνα.

    Είναι γνωστό πως οι υπερτασικοί αντιμετωπίζουν συχνά δυσκολίες και περιορισμούς στην καθημερινότητα τους, με συνέπεια να «ταλαιπωρούνται» από αυτή 1,14 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

    Ο έλεγχός της είναι σημαντικός, με τους ειδικούς να συνιστούν στους ανθρώπους άνω των 18 ετών να ελέγχουν την αρτηριακή τους πίεση τουλάχιστον κάθε δύο χρόνια, καθώς πρόκειται για μια κατάσταση που αν δεν της δοθεί η ανάλογη προσοχή, ενδέχεται να οδηγήσει σε επικίνδυνα «επεισόδια» υγείας όπως εγκεφαλικό και διάφορες καρδιακές παθήσεις.

    Δεδομένων των επιπτώσεων αυτής της πρόκλησης για την παγκόσμια υγεία, είναι σαφής η ανάγκη για στρατηγικές μείωσης της επικράτησης και της σοβαρότητας της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Η άσκηση θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια χρήσιμη στρατηγική και ειδικότερα η αεροβική, η δυναμική και η ισομετρική προπόνηση αντίστασης γνωστή και ως IRT.

    Αυτές οι τρεις ασκήσεις, σύμφωνα με την μελέτη, φαίνονται να είναι «σωτήριες» και να μειώνουν αποτελεσματικά την πίεση.

    Ωστόσο, η ισομετρική προπόνηση αντίστασης, ξεχωρίζει περισσότερο από τις άλλες δύο, καθώς σύμφωνα με τους επικεφαλής συγγραφείς της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο Hypertension Research, Δρ. Harrison Hansford και Matthew Jones από τη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου της Νότιας Ουαλίας, η άσκηση αυτή αποτελεί έναν αναδυόμενο τρόπο άσκησης, αποτελεσματικό στη μείωση αρτηριακής πίεσης ιατρείου, δηλαδή αυτής που λαμβάνεται κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στον παθολόγο.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ