Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    «Amber Alert» για 25.000 «εξαφανισμένους» επιχειρηματίες που δεν έχουν συνδέσει POS με ταμειακές μηχανές

    «Amber Alert» για 25.000 «εξαφανισμένους» επιχειρηματίες που δεν έχουν συνδέσει POS με ταμειακές μηχανές

    25.000 «εξαφανισμένους» επιχειρηματίες που ούτε έχουν συνδέσει την ταμειακή τους με τα POS αλλά ούτε έχουν κλείσει ραντεβού ψάχνει η εφορία.

    Τους 25.000 «εξαφανισμένους» επιχειρηματίες που ούτε έχουν συνδέσει την ταμειακή τους με τα POS αλλά ούτε έχουν κλείσει ραντεβού με τεχνικό μέχρι το τέλος του μήνα αναζητεί η φορολογική διοίκηση.


    Για όσες υπόχρεες επιχειρήσεις δεν διασυνδέσουν εντός της προθεσμίας τα τερματικά τους μηχανήματα POS με τις ταμειακές μηχανές: Προβλέπεται πρόστιμο 10.000 ευρώ, εφόσον τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα και 20.000 ευρώ για υπόχρεο διπλογραφικό. Τα πρόστιμα αυτά μειώνονται στο μισό για επιχειρήσεις είναι που εγκατεστημένες σε οικισμούς με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους, (πλην των τουριστικών). Σε περίπτωση υποτροπής εντός πενταετίας τα πρόστιμα διπλασιάζονται και για κάθε επόμενη ίδια παράβαση τριπλασιάζονται.

    Ξεκίνησαν τα πρόστιμα

    Στο μεταξύ, η ΑΑΔΕ συνεχίζει τους ελέγχους και επιβάλλει πρόστιμα σε επιχειρήσεις που δεν έπραξαν όσα προβλέπει η διαδικασία μέχρι στιγμής και οι εξηγήσεις τους κρίθηκαν «μη ικανοποιητικές».

    Την ίδια στιγμή, αναζητείται λύση για περίπου 10.000-15.000 επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν POS καθώς εμφανίζονται με οφειλές και βρίσκονται στη λίστα του Τειρεσία.

    Για τους συγκεκριμένους επαγγελματίες ενδεχομένως να απαιτηθεί νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την προμήθεια και εγκατάσταση POS.

    Πάντως, υπουργείο Οικονομικών και ΑΑΔΕ διαπιστώνουν ότι το 94% των επιχειρήσεων έχει συμμορφωθεί με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, καθώς είτε έχει διασυνδέσει τις ταμειακές με τα POS είτε έχει προγραμματίσει ραντεβού με τεχνικό εγκατάστασης για να ολοκληρώσει τη διαδικασία μέσα στις επόμενες ημέρες.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    Διαφήμιση με κουμπί κλεισίματοςX