Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Αναγνωρίζετε το κοριτσάκι της φωτογραφίας; – Είναι ηθοποιός και έχει παίξει στο πλευρό του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

    Το κοριτσάκι που απεικονίζεται στην φωτογραφία δίπλα στην χαμογελαστή μαμά του, είναι γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστή πρωταγωνιστώντας σε σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

    Της Ελένης Φλισκουνάκη

    Καταφέρατε να την αναγνωρίσετε;

    Ιωάννα Παππά

    Στην φωτογραφία βλέπουμε την Ιωάννα Παππά στην παιδική της ηλικία!

    Ιωάννα Παππά-Δύσκολες ώρες

    Ποια είναι η Ιωάννα Παππά

    Η Ιωάννα Παππά γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου του 1977 στην Βοστώνη. Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν και έχει διαγράψει μία ιδιαίτερα επιτυχημένη καριέρα στον χώρο της υποκριτικής.

    Η πορεία στην υποκριτική

    Έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο το 2000, συμμετέχοντας στην σειρά «Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες». Τις σεζόν 2002-2003 και 2003-2004 πρωταγωνίστησε στην επιτυχημένη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Κλείσε τα μάτια». Η σειρά προβλήθηκε από το Mega και αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό.

    Μιλώντας στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα για την σειρά είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι: «Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μάς έλεγε πως δεν ήξερε τι άλλο να γράψει. Μόνο οι εξωγήινοι έλειπαν. Μου έχει μείνει πολύ έντονα το τελευταίο επεισόδιο, κλαίγαμε όλοι πραγματικά. Ήταν να είμαι η Άννα και τελικά μου ανακοίνωσαν ότι θα πάρω τον ρόλο της Χριστίνας. Μου ζήτησε ο Χριστόφορος να του προτείνω κάποια κοπέλα για τον ρόλο της αδερφής μου, και του πρότεινα την Θάλεια Ματίκα.

    Μία πολύ συγκινητική σκέψη ήταν η σκηνή που η βασική παρέα βγήκε στον δρόμο με μάσκα και μπαστούνι, στηρίζοντας τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα όρασης. Πιο ωραίο τραγούδι τίτλων από αυτό που ερμήνευσε η Άλκηστις πρωτοψάλτη, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε. Είχαμε μαζευτεί στο σπίτι του Χριστόφορου και μας έβαλε να ακούσουμε το τραγούδι. Δεν υπήρχε κάνεις που δεν ενθουσιάστηκε».

    Η ηθοποιός έχει λάβει μέρος σε πολλές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, μεταξύ αυτών: «Κόκκινος Κύκλος», «Φεύγα», «Κινούμενη άμμος», «Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα», «Ου Φονεύσεις» και «Έξαψη».

    Σημαντική είναι η παρουσία της και στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Μεταξύ άλλων, έχει συμμετάσχει στις θεατρικές παραστάσεις: «Το Μελτεμάκι», «Καθόλου καλά», «Το ξύπνημα της άνοιξης», «Δωδέκατη Νύχτα», «Ερωφίλη», «Όνειρο Θερινής Νυκτός», «Τρωάδες», «Οδός Πολυδούρη», «Αντιγόνη», «Άμλετ», «Έντα Γκάμπλερ», «Βάκχες», «Οι μάγισσες του Σάλεμ» και «Ιφιγένεια εν Αυλίδι».

    Δείγμα της δουλειάς της στην μεγάλη οθόνη, είναι οι ταινίες: «Μια θάλασσα μακριά», «Ο Χαμένος τα Παίρνει Όλα», «Μην περνάς, ανάβει κόκκινο» και «Το κακό: Στην εποχή των ηρώων».

    Η σχέση και η γέννηση του γιου της

    Εδώ και χρόνια η Ιωάννα Παππά είναι ζευγάρι με τον πολιτικό μηχανικό Κώστα Πάντο. Τον Αύγουστο του 2019 η ηθοποιός έφερε στην ζωή τον γιο τους Αντώνη.

    Καλεσμένη στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου, η ηθοποιός είχε περιγράψει το πώς είχε δει τον γιο της σε όνειρο, πριν μάθει ότι είναι έγκυος: «Είδα ένα βράδυ αυτό το όνειρο. Είδα το πρόσωπο του παιδιού μου, ήταν πολύ χαμογελαστός. Δεν ήξερα ότι ήμουν έγκυος και δεν το περίμενα κιόλας. Την επόμενη μέρα έμαθα ότι γεννούσε μια πολύ καλή μου φίλη και λέω “εντάξει είδα το παιδί της”. Νόμιζα ότι είδα το παιδί της φίλης μου δηλαδή. Μετά από λίγο καιρό έμαθα ότι είμαι εγώ έγκυος αλλά δεν το σκέφτηκα παραπάνω. Μετά όταν γεννήθηκε το παιδί και άρχισε να διαμορφώνεται… Είχα δει το πρόσωπό του κανονικά».

    Σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Τάσου Ιορδανίδη, είχε εξηγήσει ότι: «Θέλω να καταλαβαίνει ο Κώστας το παιδί αλλά θέλω να καταλαβαίνει και εμένα, ότι είμαστε μαζί σε αυτό. Ελπίζω να πάμε μαζί θετικά σε αυτή τη διαδρομή, να συμφωνήσουμε πιο πολύ».

    Ενώ, σε άλλο σημείο της συνέντευξης είχε σημειώσει: «Δεν είναι ο Κώστας της ιδέας του γάμου και εγώ, επειδή δεν ήμουν σκληροπυρηνική, δεν επέμεινα πολύ. Δεν το αποκλείω να γίνει κάποια στιγμή».

    Σχετικά με τον γιο της, σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή είχε πει: «Ο γιος μου είναι 4,5 ετών. Κάθε μέρα είναι ένα στοίχημα το να συνδυάζεις δουλειά και μητρότητα. Είναι όμως πολύ διαφορετικό και μοναδικό και πάλι έρχεσαι αντιμέτωπος με τις αντοχές σου και με το ποιος είσαι, είναι βαθιά υπαρξιακό. Φτάσαμε πολύ κοντά στη βάπτιση κάποια στιγμή, αλλά το αφήσαμε και κάναμε ονοματοδοσία».

    «Έχει το βασικό του όνομα, το Αντώνης, και έχει και ένα δεύτερο όνομα. Δεν είμαι καλή κι εγώ στο να τα οργανώνω αυτά, λίγο με τις βαπτίσεις. Είχα και μια κακή ανάμνηση από τη δική μου βάπτιση. Κάτι θυμάμαι. Λέω, εντάξει δεν πειράζει και να μην το ζήσει αυτό. Υπάρχουν πολλά συμβάντα που μένουν στη μνήμη του παιδιού. Για παράδειγμα, πρόσφατα μου ανέφερε το παιδί μου κάτι για τα Χριστούγεννα πριν 2 χρόνια που ήταν σχεδόν 2 ετών», είχε προσθέσει.

    Την φωτογραφία από την παιδική της ηλικία την είχε ανεβάσει η ίδια η Ιωάννα Παππά στο προφίλ που διατηρεί στο Instagram, στις 6 Φεβρουαρίου του 2022. Στη λεζάντα της ανάρτησης η Ιωάννα Παππά έχει γράψει: «Μανούλα…».

    Ο θάνατος της μητέρας της

    Το 2021 η μητέρα της Ιωάννας Παππά, Αλέκα, έφυγε από την ζωή. Καλεσμένη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, η Ιωάννα Παππά είχε εξομολογηθεί: «Έχουν συμβεί πάρα πολλά πράγματα τα τελευταία δύο χρόνια. Η μητέρα μου έφυγε από κορωνοϊό. Ήταν πολύ σοκαριστικό, απλά το ότι ταυτιζόσουν με αυτές τις ιστορίες καθημερινά και ήξερες ότι άλλες 100 οικογένειες περνούσαν τα ίδια με σένα, για τον ίδιον ακριβώς λόγο. Ήταν κάτι που δεν ξέρουμε και πόσο συχνά ερχόμαστε σε επαφή με κάτι ανάλογο.

    Η μητέρα μου μπήκε στο νοσοκομείο με Covid-19 και δεν μπορούσαμε να τη δούμε. Ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία. Μιλήσαμε το τελευταίο απόγευμα πριν μπει στην εντατική και μετά ποτέ ξανά. Είναι σκληρό. Είναι σαν τροχαίο, είναι κάτι ανάλογο. Δεν ξέρω δηλαδή τι είναι καλύτερο και τι είναι χειρότερο από το να προετοιμαστεί κάποιος, να έχει έναν άνθρωπο δικό του και να ζήσει τη διαδικασία της αναχώρησης σταδιακά. Νομίζω ότι πάντα πονάει και δεν υπάρχουν τρόποι να το αντιμετωπίσεις».

    «Έμεινε στο νοσοκομείο έναν μήνα. Σε αυτή την κατάσταση που βρέθηκαν αυτοί οι άνθρωποι εκείνη την περίοδο, που ήταν πολύ ακραία στιγμή γιατί ήταν η μετάλλαξη Δέλτα, νομίζω ότι δεν ήταν και ακριβώς ζωντανοί οι άνθρωποι που βρίσκονταν στα νοσοκομεία. Το πιο σκληρό με αυτή την ιστορία που όλοι το φοβόμασταν και το φοβόμαστε ακόμα είναι ότι υπάρχει η ανάγκη να μείνει προστατευμένος και ο υγιής και ο ασθενής οπότε δεν μπορεί να υπάρξει αυτή η επαφή. Είναι πολύ σκληρό αυτό το κομμάτι.

    Μεγαλώνοντας ξέρεις ότι μπορεί να έρθει η στιγμή που κάποιος δικός σου θα φύγει, οπότε προσπαθείς να φτιάξεις τη σχέση σου. Προσπαθείς να προλάβεις το γεγονός. Ό,τι και να έχεις πει, όσες αγκαλιές έχεις πάρει τον άνθρωπό σου, νιώθεις ότι ήθελες άλλα τόσα και να πεις και να κάνεις. Η μητέρα μου πρόλαβε να ζήσει τον Αντώνη για δύο χρόνια», είχε συμπληρώσει.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ