Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
More

    Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά στην Κορινθία – Θρήνος για τους δύο νεκρούς

    Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά στην Κορινθία – Θρήνος για τους δύο νεκρούς

    Η πυρκαγιά έχει διαχωριστεί σε δύο μέτωπα, ένα προς Αχαΐα και το ένα προς Καρυά βόρεια των Τρικάλων Κορινθίας

    Ανεξέλεγκτη παραμένει για τρίτο 24ωρο η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην Κορινθία, στοιχίζοντας τη ζωή σε δύο νέους ανθρώπους, οι οποίοι βρήκαν μαρτυρικό θάνατο.

    Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από τα Ροζενά, έχει κάψει περί τα 50.000 στρέμματα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Αν και το βράδυ της Δευτέρας η εικόνα της φωτιάς ήταν καλύτερη, με διάσπαρτες εστίες, το πρωί σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση κοντά στην περιοχή των Σοφιανών. Μέσω 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης των Σοφιανών προς Ρέθι. Η φωτιά καίει πλέον σε δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς Αχαΐα και το δεύτερο προς Καρυά, βόρεια των Τρικάλων Κορινθίας. Αυτή την ώρα η κατάσταση είναι κρίσιμη και τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές Σοφιανά, Σπατανέικα, Ξανθοχώρι, Ευρωστίνα και Μαύρο Όρος.

    Σημειώνεται, πάντως, ότι στην περιοχή οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν τις προηγούμενες ώρες έχουν σταματήσει. Στα πύρινα μέτωπα επιχειρούν 452 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 142 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Από αέρος επιχειρούν 14 ελικόπτερα, δύο εκ των οποίων συντονιστικά, και 8 αεροσκάφη.

    Θρήνος για τους δύο νεκρούς

    Τραγικός απολογισμός της μεγάλης πυρκαγιάς είναι ο θάνατος των δύο ανδρών που κάηκαν ζωντανοί στην προσπάθειά τους να σώσουν τα ζώα φίλου τους. Οι δύο άνδρες ηλικίας 35 και 40 ετών, που άφησαν συνολικά πίσω τους πέντε παιδιά και ένα αγέννητο, εντοπίστηκαν νεκροί έξω από το χωριό Ελληνικό, πλησίον της κατασκήνωσης Χαρούμενων Αγωνιστών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα στις σορούς των θυμάτων που είναι σε πολύ κακή κατάσταση, δείχνουν ότι βρήκαν μαρτυρικό θάνατο. «Τελευταία φορά που μιλήσαμε μου είπε ότι τους είχαν κυκλώσει οι φλόγες. Μου είπε ότι ήταν με το πυροσβεστικό, οπότε έμεινα και εγώ λίγο ήσυχη. Μετά έμαθα ότι δεν μπήκε στο πυροσβεστικό», δήλωσε η σύζυγος του ενός.

    Φωτιά Κορινθία Ξυλόκαστρο



    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ