Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
More

    Apple TV+: Silo Σεζόν 1

    ​Βασισμένη στη σειρά βιβλίων “Wool” του Hugh Howey (κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Anubis) η νέα δυστοπική σειρά επιστημονικής φαντασίας του Apple TV+ εξερευνά έναν μελλοντικό κόσμο, όπου η γη έχει γίνει τοξική και οι άνθρωποι αναγκάζονται να ζουν σε μια υπόγεια κοινότητα. Το επώνυμο Silo, είναι μια μυστηριώδης κατασκευή που αποτελείται απο 144 επίπεδα και φιλοξενεί τους τελευταίους 10.000 επιζώντες του ανθρώπινου είδους. Κανείς δεν ξέρει ποιος έχτισε το Silo ή γιατί όλα έξω από το Silo, είναι έτσι όπως είναι, το μόνο που ξέρουν είναι ότι ο έξω κόσμος δεν είναι ασφαλής. Ή μήπως είναι; Όταν η γυναίκα του σερίφη πείθεται ότι όλα όσα ξέρουν για τον κόσμο τους είναι μια συνομωσία κατασκευασμένη από αυτούς που διοικούν το Silo θα ζητήσει να βγει έξω για να μάθει την αλήθεια. Λίγο καιρό αργότερα θα την ακολουθήσει και ο σύζυγος της αφήνοντας τη θέση του σε μια ατίθαση μηχανικό που ζει στα κατώτερα επίπεδα, ονόματι Juliette Nichols. Ερευνώντας τόσο τον θάνατο του προκατόχου της όσο και του συντρόφου της, η Juliette θα ξεκινήσει μια επικίνδυνη έρευνα που θα φέρει στην επιφάνεια συγκλονιστικές αποκαλύψεις ικανές να ανατρέψουν για πάντα τις ισορροπίες στο Silo.

    Apple TV+: Silo Σεζόν 1

    Η πρώτη σεζόν της νέας σειράς του Graham Yost (“Band of Brothers”(2001), “Justified”(2010-2015)) είναι μια ατμοσφαιρική ιστορία μυστηρίου τοποθετημένη σε έναν πρωτότυπο δυστοπικό κόσμο που χτίζεται με προσοχή και λεπτομέρεια μέσα στο πέρας των δέκα τηλεοπτικών κεφαλαίων της. Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο το “Silo” θέτει αμέτρητα ερωτήματα τόσο για την επώνυμη υπόγεια κοινότητα όσο και για το μυστηριώδες, επικίνδυνο περιβάλλον που υπάρχει έξω από αυτή, με την εξαιρετικά οξυδερκή, δυναμική και ατρόμητη Rebecca Ferguson στον πρωταγωνιστικό ρόλο να πηγαίνει από το ένα στοιχείο στο άλλο προκειμένου να οδηγηθεί στις απαντήσεις που αναζητά. Το ταξίδι της είναι τόσο δαιδαλώδες όσο και συναρπαστικό, με το κάθε επεισόδιο να απογειώνει την αγωνία μας φέρνοντας στην επιφάνεια αποκαλύψεις και ανατροπές που έρχονται για να περιπλέξουν περισσότερο το ήδη πολύπτυχο αρχικό μυστήριο. Το μεγαλύτερο cliffhanger ωστόσο έρχεται στο φινάλε, όπου η πρώτη σεζόν μας εγκαταλείπει γεννώντας πολύ περισσότερα ερωτήματα από αυτά που τελικά απάντησε βάζοντας μας έτσι σε μια ανυπόφορη αναμονή μέχρι την άφιξη της δεύτερης σεζόν που έχει ήδη επιβεβαιωθεί.

    Γενικότερα είναι εμφανές πως η προτεραιότητα της σειράς δεν είναι να φτάσει γρήγορα σε χειροπιαστές απαντήσεις ή να μας μπουκώσει με πληροφορίες και σύνθετο world building αλλά να αναδείξει τον ευφάνταστο και σκοτεινό κόσμο της ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνο μέχρι να συναρμολογήσει το παζλ της ιστορίας της. Τόσο οι διάφορες πτυχές του Silo όσο και το προφίλ των πρωταγωνιστών του χτίζεται σιγά σιγά μέσα από μια αργή -αλλά όχι ανιαρή- εξέλιξη που μας επιτρέπει να αποκτήσουμε μια βαθιά εξοικείωση με τα πρόσωπα και τους κανόνες αυτής της μυστηριώδους κοινότητας. Και για την ώρα αυτό είναι αρκετό, μιας και το concept λόγω της πρωτοτυπίας αλλά και της συνθετότητας του είναι ικανό από μόνο του να κρατήσει το ενδιαφέρον μας ζωντανό, χωρίς να στηρίζεται στη βαρύτητα των αποκαλύψεων και των ανατροπών που προς το παρόν μένουν κρυφές.

    Apple TV+: Silo Σεζόν 1

    Πρωτότυπο, ατμοσφαιρικό, γεμάτο ανατροπές και cliffhangers το “Silo” είναι μια ιδανική επιλογή για binge-watching παρά την αργή του εξέλιξη. Η ταλαντούχα Rebecca Ferguson στον πρωταγωνιστικό ρόλο μας ξεναγεί στην επώνυμη υπόγεια κοινότητα, διεξάγοντας μια δαιδαλώδη έρευνα που αργά μα σταθερά χαράσει το δρόμο για μια συναρπαστική συνέχεια γεμάτη ανατροπές και αποκαλύψεις.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ