Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
More

  Αυστραλία: Είναι 21 και κερδίζει 93.000€ τον χρόνο κάνοντας μια ασυνήθιστη εργασία

  «Είμαι 21 ετών και κερδίζω 80.000 λίρες ως μαθητευόμενος σε μια δουλειά που δεν θέλει κανείς και παίρνω τέσσερις μήνες άδεια τον χρόνο». Η Ταλία Τζέιν, 21 ετών, από το Περθ της Αυστραλίας, παραδέχεται ότι δεν περίμενε ότι θα έβγαζε τόσο πολλά χρήματα σε νεαρή ηλικία σε μια από τις πιο viral ειδήσεις της ημέρας.

  Αλλά πιστεύει ότι της αξίζουν τα λεφτά λόγω του πόσο επικίνδυνος είναι ο ρόλος της ως μαθητευόμενη εγκαταστάτρια ελαστικών σε οχήματα των ορυχείων. Στα πολύ θετικά της δουλειάς της πως περνάει οκτώ μήνες στη δουλειά και τέσσερις μήνες στο σπίτι.

  «Μου αρέσει να περιβάλλομαι από ανθρώπους που κάνουν όλοι την ίδια θυσία με εμένα»

  Εξηγώντας, αναφέρει πως η δουλειά της είναι να τοποθετεί ελαστικά σε οχήματα ορυχείων. Θηριώδη οχήματα, με ελαστικά πιο μεγάλα από την ίδια. Μια εργασία που θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες στον κόσμο. «Ο λόγος για τον οποίο πληρωνόμαστε τόσο πολύ, ακόμη και ως εκπαιδευόμενοι, είναι επειδή ο κίνδυνος να πεθάνεις ενώ εργάζεσαι είναι πολύ πιο υψηλός από άλλες εργασίες». Παρότι βέβαια υπάρχουν πολύ πιο ασφαλείς εργασίες.

  Δήλωσε πως της «αρέσει να περιβάλλεται από ανθρώπους που κάνουν όλοι την ίδια θυσία με εμένα», ενώ στάθηκε στο μεγαλύτερο μειονέκτημα: την εργασία 12 ωρών στον ήλιο των 40°C χάνοντας πολλές μοναδικές στιγμές στην ζωή της.

  Αυστραλία: Είναι 21 και κερδίζει 93.000€ τον χρόνο κάνοντας μια ασυνήθιστη εργασία

  Το ελαστικό του οχήματος για το οποίο είναι επιφορτισμένη έχει τουλάχιστον δύο φορές το ύψος της και πολλές φορές το βάρος της.

  Πως τα καταφέρνει τόσο καλά σε ένα ανδρικό επάγγελμα

  Η Ταλία δεν παρέλειψε να αναφέρει πως είναι δύσκολο να είσαι γυναίκα σε ανδρικό επάγγελμα και μπήκε στον κόπο να εξηγήσει. Για αρχή έχει διαβάσει το εγχειρίδιο της εργασίας της 57 φορές και σε ένα βαθμό το έχει απομνημονεύσει γνωρίζοντας τα πάντα για την εργασία της. Είναι ακουστικός τύπος και πιστεύει πως μπορεί να μάθει πολλά από τον οποιονδήποτε, μια ιδιαίτερα θετική νοοτροπία.

  Εργάζεται σκληρά, μπήκε με ανοιχρό μυαλό και αναγνώρισε πως σε πολλά από τα πράγματα της εργασίας της, οι άνδρες είχαν πλεονέκτημα λόγω εμπειρίας και φυσικής δύναμης. Κάτι που θα μπορούσε να την φοβίσει. Αλλά προτίμησε να επικεντρωθεί στα πλεονεκτήματά της και να προσπεράσει τα μειονεκτήματά της μέσα από την θέληση για μάθηση. Περισσότερα θα δείτε σε ένα από τα Viral βίντεο του λογαριασμού της Ταλία στο TikTok.

  @taleahjayne__ Replying to @DinoDino working in a man’s world, thanks for the question! #fifo #drillersoffsider #womeninmining #fifowomen #undergroundminers #fifoaustralia ♬ Aesthetic – Gaspar
  Αυστραλία: Είναι 21 και κερδίζει 93.000€ τον χρόνο κάνοντας μια ασυνήθιστη εργασία

  Σε μια εργασία που το ατύχημα μπορεί να ισοδυναμεί με σοβαρό τραυματισμό έως θάνατο, οι εργαζόμενοι πρέπει να δείχνουν υψηλή συγκέντρωση ανά πάσα στιγμή.

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ