Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
More

  Αυτή είναι η άσκηση που μπορεί να επιβραδύνει τα γηρατειά – Μην ανησυχείτε δεν είναι το τρέξιμο!

  Είστε έτοιμοι να καλωσορίσετε τις πρώτες ρυτίδες στο πρόσωπό σας, το ζάρωμα και τη χαλάρωση στο δέρμα σας και τις πρώτες γκρίζες τρίχες;

  Εάν όχι, τότε μάλλον πρέπει να αρχίσετε να γυμνάζεστε και πιο συγκεκριμένα να κάνετε την άσκηση που γιατρός αποκάλυψε ότι επιβραδύνει τη γήρανση.

  Στο podcast του BBC με τίτλο Just One Thing, ο Dr Michael Mosley μίλησε για τα πιθανά οφέλη της Hatha yoga.

  Το αμερικάνικος ιστότοπος Healthline την περιγράφει ως «έναν όρο ομπρέλα για να περιγράψει πολλές από τις πιο κοινές μορφές γιόγκα που διδάσκονται στη Δύση σήμερα», η οποία προβλέπει ότι οι συμμετέχοντες κινούν το σώμα τους «αργά» αλλά «σκόπιμα» με στάσεις που «προκαλούν τη δύναμη και την ευλυγισία», ενώ παράλληλα εστιάζουν στη «χαλάρωση και την ενσυνειδητότητα» μέσω «ελεγχόμενης αναπνοής και στάσης».

  Έρευνες δείχνουν ότι το να κάνεις τακτικά γιόγκα μπορεί να μειώσει τη χρόνια φλεγμονή —η οποία συνδέεται με τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο

  Αυτή είναι η άσκηση που μπορεί να επιβραδύνει τα γηρατειά - Μην ανησυχείτε δεν είναι το τρέξιμο!Αυτή είναι η άσκηση που μπορεί να επιβραδύνει τα γηρατειά - Μην ανησυχείτε δεν είναι το τρέξιμο!

  Πώς επιβραδύνει τη γήρανση

  Ο Dr Mosley σημείωσε ότι οι περισσότεροι τύποι γιόγκα «περιλαμβάνουν σωματικές στάσεις, έλεγχο της αναπνοής και διαλογισμό», οι οποίες όταν γίνονται «τακτικά» «φαίνεται ότι μειώνουν τη χρόνια φλεγμονή, γεγονός που θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση της κατάθλιψης και του άγχους, και κάποιες συναρπαστικές νέες έρευνες δείχνουν ότι θα μπορούσε να σας ωφελήσει ακόμη και σε κυτταρικό επίπεδο».

  Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν κάποιες πραγματικά ενδιαφέρουσες έρευνες που δείχνουν ότι το να κάνεις τακτικά γιόγκα μπορεί να μειώσει τη χρόνια φλεγμονή —η οποία συνδέεται με τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο— και επίσης το να κάνεις γιόγκα μπορεί να ενισχύσει τη διάθεσή σου, γεγονός που μπορεί να σε βοηθήσει με τα κίνητρα και να σε ωθήσει σε άλλους τομείς δραστηριότητας».

  Συναρπαστική νέα έρευνα

  Ο Dr Mosley είπε ότι υπάρχουν θεωρίες ότι «η γιόγκα μπορεί επίσης να ενισχύσει τη λειτουργία των μιτοχονδρίων μας» – τις μονάδες μέσα στα κύτταρά μας που «μας παρέχουν ενέργεια».

  Η καθηγήτρια Rima Dada, από το All India Institute of Medical Sciences στο Νέο Δελχί, πρόσθεσε ότι όταν τα μιτοχόνδρια παράγουν λιγότερη ενέργεια, αυτή είναι «στην πραγματικότητα η αιτία της λειτουργικής παρακμής των ιστών» και «πώς αρχίζουμε να γερνάμε».

  «Μέσα από τις μελέτες μας, διαπιστώσαμε ότι η γιόγκα μπορεί να βελτιώσει την ακεραιότητα των μιτοχονδρίων καθώς και την ακεραιότητα του πυρηνικού DNA. Αν βελτιωθεί η ακεραιότητα των μιτοχονδρίων, παράγεται περισσότερο ΑΤΡ, περισσότερη ενέργεια και έτσι μπορείτε να επιβραδύνετε τη λειτουργική παρακμή των ιστών», επισήμανε η ίδια.

  «Αν μπορούμε να βελτιώσουμε τη μιτοχονδριακή ακεραιότητα, να μειώσουμε το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή, να ενισχύσουμε τη συνολική αντιοξειδωτική ικανότητα με τη γιόγκα, μπορούμε πραγματικά να καθυστερήσουμε ή να επιβραδύνουμε το ρυθμό της κυτταρικής γήρανσης, μειώνοντας έτσι τη βιολογική μας ηλικία», κατέληξε η Dada.

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ