Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
More

    Χατζηδάκης για ανασφάλιστα αυτοκίνητα και τέλη κυκλοφορίας, όσα αλλάζουν

    Χατζηδάκης για ανασφάλιστα αυτοκίνητα και τέλη κυκλοφορίας, όσα αλλάζουν

    Στο «στόχαστρο» του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν τα ανασφάλιστα οχήματα, ενώ έρχονται «τσουχτερά» πρόστιμα και αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας.

    Με κύριο στόχο τα ανασφάλιστα οχήματα και την εξασφάλιση ισονομίας και δημοσίων εσόδων, το νομοσχέδιο για την ασφάλιση αστικής ευθύνης των αυτοκινήτων συζητείται στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.


    Το νομοσχέδιο εισάγει επίσης το κοινοτικό πλαίσιο για συναλλαγές με την τεχνολογία blockchain, επεκτείνει την προστασία στους ανάπηρους δανειολήπτες, και προτείνει ρυθμίσεις για την ταχύτερη αξιοποίηση διακατεχόμενων του Δημοσίου.

    Στην ομιλία του, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι οι ρυθμίσεις για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων και αδρανών οχημάτων αποσκοπούν στην άρση μιας αδικίας, καθώς και στην αποφυγή απώλειας δημοσίων εσόδων. Υπογράμμισε τη χρήση ηλεκτρονικών διασταυρώσεων δεδομένων από διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και κάλεσε τους πολίτες να τακτοποιήσουν τα θέματα με τα οχήματά τους πριν την ενεργοποίηση της νέας νομοθεσίας.

    Επιπλέον, το νομοσχέδιο προβλέπει κλιμακωτά πρόστιμα για εκπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας και ενσωμάτωση κοινοτικής νομοθεσίας για διεύρυνση της κάλυψης του Επικουρικού Κεφαλαίου.


    Για τους ανάπηρους δανειολήπτες, επεκτείνεται η υποχρεωτικότητα της πρότασης του εξωδικαστικού μηχανισμού για ρύθμιση χρεών, κάτι που υποστηρίχθηκε έντονα από το αναπηρικό κίνημα.

    Αναφορικά με τις συναλλαγές μέσω blockchain, η χώρα υιοθετεί σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές, ενώ για τα διακατεχόμενα ακίνητα του Δημοσίου, εισάγονται ρυθμίσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών χωρίς να επιβραβεύονται καταπατητές. Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η διαδικασία θα είναι ψηφιοποιημένη και διαφανής μέσω συνεργασίας με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.




    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ