Τετάρτη, 13 Μαΐου, 2026
More

    Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί τώρα να «διαβάσει» πότε οι γάτες πονάνε

    Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί τώρα να «διαβάσει» πότε οι γάτες πονάνε

    Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί τώρα να «διαβάσει» πότε οι γάτες πονάνε

    Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μπορεί πλέον να ανιχνεύσει αν η γάτα σας πονάει «κοιτάζοντας» το πρόσωπό της, χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή που δημιουργήθηκε από κτηνιάτρους και προγραμματιστές στην Ιαπωνία.

    Η εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης εκπαιδεύτηκε χρησιμοποιώντας 6.000 φωτογραφίες γατών και οι προγραμματιστές λένε ότι είναι ακριβής σε ποσοστό άνω του 95%.

    Ο επικεφαλής του Ιατρικού Κέντρου Ζώων του Πανεπιστημίου Nihon εργάστηκε για την εφαρμογή. Είπε ότι κτηνίατροι όπως αυτός μπορούν να καταλάβουν σε κάποιο βαθμό αν ένα ζώο πονάει ή όχι, αλλά είναι πιο δύσκολο για τους ιδιοκτήτες.

    «Περισσότερο από το 70% των ηλικιωμένων γατών έχουν αρθρίτιδα ή πόνο, αλλά μόνο το 2% από αυτές πηγαίνουν πραγματικά σε νοσοκομείο», δήλωσε ο καθηγητής Edamura.

    «Έτσι, αντί για μια τελική διάγνωση, χρησιμοποιούμε [την εφαρμογή] ως εργαλείο για να ενημερώσουμε τους ιδιοκτήτες για το αν η κατάσταση είναι φυσιολογική ή όχι».

    Περισσότεροι από 230.000 άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή από τότε που κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία πέρυσι.

    *με πληροφορίες από skynews

    Πηγή

    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    spot_img