Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
More

    Χρηματοδοτούμε με 34 εκατ. ευρώ όλα τα επενδυτικά σχέδια του Έβρου

    Χρηματοδοτούμε με 34 εκατ. ευρώ όλα τα επενδυτικά σχέδια του Έβρου

    Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 33.817.534,26 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 22.170.800,72 εκατ. ευρώ αποτελούν κρατική ενίσχυση.

    Ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσία του Πρωθυπουργού, παρουσίασε τις δράσεις και τα έργα για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του ακριτικού Έβρου που βρίσκονται στον τομέα ευθύνης του Υπουργείου Ανάπτυξης. Στην εκδήλωση στο Πολυκέντρο του Δήμου Ορεστιάδας παραβρέθηκαν επίσης 13 Υπουργοί και Υφυπουργοί της Κυβέρνησης, καθώς και τέσσερις γενικοί γραμματείς.


    Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στο κλείσιμο του συνόλου των οικονομικών οφειλών προς τις δικαιούχες επιχειρήσεις από τους προηγούμενους Αναπτυξιακούς και τόνισε ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα λάβει το σύνολο των χρημάτων – συνολικού ύψους 14 εκατ. ευρώ – που έχει αιτηθεί στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου.

    Εξασφαλίζεται επίσης η χρηματοδότηση όλων των αναπτυξιακών σχεδίων που έχουν κατατεθεί στο Νομό Έβρου. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 33.817.534,26 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 22.170.800,72 εκατ. ευρώ αποτελούν κρατική ενίσχυση.

    Θα υπάρξει συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για υλοποίηση αναγκαίων έργων που επηρεάζουν την μεταποίηση και τα μεταφορικά κόστη, ενώ τέλος εκσυγχρονίζεται η ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης με έργα προϋπολογισμού 4.730.000 ευρώ, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 30/6/2025.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ