Νέα προκήρυξη δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως που προβλέπει γραπτό διαγωνισμό για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (ΕΣΔΙ), εκπαιδευόμενων που πρόκειται να καταλάβουν μόνιμες θέσεις δικαστικών υπαλλήλων του κλάδου Γραμματέων σε δικαστήρια όλης της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, ο εν λόγω διαγωνισμός αφορά την εισαγωγή 224 εκπαιδευόμενων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην ΕΣΔΙ, οι οποίοι θα εργαστούν ως μόνιμο προσωπικό στα Πολιτικά και Ποινικά Δικαστήρια, τις Εισαγγελίες και τα Τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια και μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα πτυχία ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ο αριθμός τον εισακτέων κατανέμεται ανά δικαστική υπηρεσία και κατηγορία εκπαίδευσης, με 162 θέσεις ΠΕ και 62 θέσεις ΤΕ.

Τα στάδια του διαγωνισμού

Χρόνος έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η 29η Σεπτεμβρίου 2023 και περιλαμβάνει δύο 2 στάδια. Το πρώτο στάδιο θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2023 και το δεύτερο στάδιο θα διεξαχθεί στην Αθήνα εντός του μηνός Νοεμβρίου. Το πρώτο στάδιο εξέτασης περιλαμβάνει γραπτή εξέταση, με τη μορφή γραπτού δοκιμίου ή θεμάτων πολλαπλής επιλογής, στα εξής αντικείμενα: Θέμα γενικής παιδείας, Θέμα σχετικό με την οργάνωση και λειτουργία των δικαστηρίων και των εισαγγελιών που περιλαμβάνει στοιχεία του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων [ν. 4798/2021 (Α΄ 68) και του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών [ν. 4938/2022 (Α΄ 109)], όπως ισχύουν, Στοιχεία δικαίου, ιδίως συνταγματικού και δικονομικού.

Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει προφορική εξέταση των υποψηφίων, σε αντικείμενα στα οποία εξετάστηκαν γραπτώς. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Εισαγωγικού Διαγωνισμού κατανέμει την εξέταση των θεματικών ενοτήτων σε όλα τα μέλη της Επιτροπής που διενεργούν τις προφορικές εξετάσεις. Οι υποψήφιοι υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό ηλεκτρονικά στη γραμματεία της Σχολής οι οποίες έχουν τον χαρακτήρα υπεύθυνων δηλώσεων. Επίσης, δηλώνουν μία μόνο κατηγορία, στην οποία επιθυμούν να διαγωνιστούν, ήτοι κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), ή κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), αναλόγως των τυπικών τους προσόντων.

Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται έως και τις 14 Σεπτεμβρίου 2023.

Δειτε εδω το ΦΕΚ