Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
More

    Δίκη για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό 21χρονου ΑμεΑ στο ίδρυμα «Άγιος Δημήτριος»: «Για μία ακόμη φορά αποφεύγουν να πουν την αλήθεια»

    Δίκη για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό 21χρονου ΑμεΑ στο ίδρυμα «Άγιος Δημήτριος»: «Για μία ακόμη φορά αποφεύγουν να πουν την αλήθεια»

    Η μητέρα του Πάρη που έχασε τη ζωή του τον Νοέμβριο του 2021 ξέσπασε κατά των υπευθύνων του ιδρύματος

    Ξέσπασε σήμερα η μητέρα του 21χρονου με αναπηρία, που ξυλοκοπήθηκε και έχασε τη ζωή του στο ίδρυμα «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο του 2021, καθώς η δίκη με κατηγορούμενο 57χρονο φροντιστή διακόπηκε, επειδή απουσίαζε η πιο ουσιώδης μάρτυρας.

    «Λυπάμαι πολύ, για μία ακόμη φορά αποφεύγουν να πουν την αλήθεια. Θα λάμψει η αλήθεια, θα δικαιωθεί η ψυχή του παιδιού μου. Γι’ αυτούς η ζωή κυλάει κανονικά, η δικιά μας έχει αλλάξει. Ήθελα να σκεφτούν και να αναρωτηθούν, αν είναι άνθρωποι γιατί μόνο ένας νοήμων άνθρωπος μπορεί να σκεφτεί και να πει: αν συνέβαινε στον δικό μου το παιδί;», είπε η μητέρα του Πάρη μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο φροντιστής κατηγορείται για θανατηφόρα σωματική βλάβη και δια παραλείψεως. Ο 21χρονος είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και λίγες ημέρες μετά υπέκυψε.

    
    Ο θάνατος του Πάρη είχε προκαλέσει την έρευνα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που διαπίστωσε σειρά παραλείψεων. Ακόμη και σήμερα η κατάσταση σε τέτοια ιδρύματα περιγράφεται ότι είναι πολύ δύσκολη για τους περιθαλπόμενους. Εργαζόμενοι που είναι μάρτυρες στη δίκη για τον θάνατο του Πάρη, μιλούν για τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Για τους διαρκείς ξυλοδαρμούς του Πάρη πριν τον θάνατο του έχουν παραπεμφθεί σε δίκη 18 στελέχη του ιδρύματος, μεταξύ των οποίων και δύο πρώην πρόεδροι.

    Θεσσαλονίκη ΑμεΑ



    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ