Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Δίπλωμα οδήγησης μέσω email – Άδεια οδήγησης στο κινητό

    Δίπλωμα οδήγησης μέσω email – Άδεια οδήγησης στο κινητό


    Σε ριζικές αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης προχωρά η κυβέρνηση, καθώς μετά τις αλλαγές στα παράβολα έρχεται δίπλωμα οδήγησης μέσω email και άδεια οδήγησης απευθείας στο κινητό τηλέφωνο. Η σχετική ρύθμιση αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες μέρες.

    «Κάποιος ο οποίος θα δώσει τις πρακτικές εξετάσεις, αντί να περιμένει πέντε με έξι μήνες να λάβει το δίπλωμα στα χέρια του, άρα δεν θα μπορεί και ο ίδιος να κινηθεί ή ενδεχομένως δεν θα μπορεί να δουλέψει γιατί πολλοί θέλουν το δίπλωμα ως μέσο ή ως εργαλείο προκειμένου να εργαστούν κάπου, την επομένη κιόλας ημέρα με ένα email αρχικά θα μπορεί να λαμβάνει το δίπλωμα και να το εκτυπώσει» τόνισε στο newsit.gr ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

    Πέρα από το δίπλωμα οδήγησης σε mail έρχεται και η ψηφιοποίηση της άδειας οδήγησης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Μεταφορών θα εμφανίζεται απευθείας στο κινητό του επιτυχόντος μέσω σχετικής εφαρμογής (application). Με αυτά τα μέτρα, το υπουργείο στοχεύει στη μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών.

    Υπενθυμίζεται ότι με την προσωρινή άδεια οδήγησης ο δικαιούχος θα μπορεί να οδηγεί κανονικά από την επόμενη ημέρα της επιτυχούς εξέτασής του. Όπως επισημαίνεται στη σχετική νομοθετική ρύθμιση, η χορήγηση της προσωρινής άδειας οδήγησης διενεργείται ηλεκτρονικά μέσω ψηφιακής πλατφόρμας του υπουργείου Μεταφορών ύστερα από την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης των δικαιούχων και κατόπιν της ταυτοποίησής τους στην οικεία πλατφόρμα.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ