Δύο σκύλους διασώστες δώρισε η Βουλή στον Ερυθρό Σταυρό

Δύο σκύλους διασώστες δώρισε η Βουλή στον Ερυθρό Σταυρό

Δύο νέα μέλη απέκτησε η ομάδα Κ9 του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μετά τη δωρεά δύο σκύλων – διασωστών από τη Βουλή, «ενισχύοντας τον σκληρό αγώνα που δίνουν καθημερινά οι εθελοντές διασώστες για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνανθρώπων μας μετά από φυσικές καταστροφές και άλλες κρίσιμες καταστάσεις».

Η εκπαίδευση του King και της Kira έχει ήδη ξεκινήσει και περιλαμβάνει την ανίχνευση ανθρώπινου οσμικού ίχνους, την υπακοή, τον προσανατολισμό και την εργασία υπό πίεση, για να μπορέσουν να ενταχθούν του συντομότερο δυνατό στην υπηρεσία. 

Οι δύο σκύλοι, μαζί με τους εκπαιδευτές τους, συνόδευσαν τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, δρ. Αντώνη Αυγερινό, στη σημερινή του επίσκεψη στο Κοινοβούλιο. Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, για την πολύτιμη προσφορά, τονίζοντας ότι η συμβολή των δύο σκύλων-διασωστών είναι ανεκτίμητη για την ασφάλεια των πολιτών, καθώς θα ενισχύσουν σημαντικά την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων διάσωσης.

 

 

Source link

Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
Newsroom
Newsroomhttp://refreshnews.gr/
Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img