Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    «Είναι το γεγονός ότι κάνω σεξ στο πρώτο ραντεβού ο λόγος που είμαι ακόμα single;»

    «Είναι το γεγονός ότι κάνω σεξ στο πρώτο ραντεβού ο λόγος που είμαι ακόμα single;»

    Μια γυναίκα έστειλε την ιστορία της στη στήλη «Relationship Rehab», όπου ανέφερε χαρακτηριστικά πως μια φίλη της τής ανέφερε ότι ο λόγος που δεν έχει βρει ακόμα τον κατάλληλο άντρα για οικογένεια, είναι ότι κάνει σεξ στο πρώτο ραντεβού.

    «Είμαι μια γυναίκα 29 ετών και βγαίνω ραντεβού από τα 20 μου, με την ελπίδα να βρω έναν σύζυγο, για να κάνω οικογένεια μαζί του. Χρησιμοποιώ τις συνηθισμένες εφαρμογές γνωριμιών και προσπαθώ να βγαίνω με άνδρες που θέλουν κάτι σοβαρό. Αν νιώθω πως υπάρχει μια σύνδεση, δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνω σεξ με έναν άντρα στο πρώτο ή στο δεύτερο ραντεβού. Ωστόσο, η φίλη μου λέει ότι ο λόγος που δεν βρίσκω σύζυγο, είναι επειδή είμαι πολύ διαθέσιμη σεξουαλικά. Λέει ότι πρέπει να “αφήνω τους άνδρες να θέλουν περισσότερα από εμένα” και “να μην κοιμάμαι μαζί τους μέχρι τουλάχιστον το 10ο ραντεβού. Σίγουρα είναι ένας παλιομοδίτικος τρόπος σκέψης. Έχουμε 2024!”», έγραψε η 29χρονη.

    Η ειδικός στις σχέσεις και σεξολόγος Isiah McKimmie έσπευσε να δώσει την απάντηση στην απορία της γραφούσας. Συγκεκριμένα, της είπε, σύμφωνα με το nypost.com:

    «Πρέπει να πω ότι συμφωνώ μαζί σας σε αυτό. Η φίλη σας έχει μια αρκετά απλουστευμένη άποψη για το τι δημιουργεί μόνιμες σχέσεις και η έρευνα δεν υποστηρίζει τη θεωρία της. Κάποιοι άνθρωποι θα θεωρούσαν σίγουρα αυτή την άποψη παλιομοδίτικη και πως κρύβει μισογυνισμό».

    Παρακάτω, η σεξολόγος αναφέρει:

    «Οι επιτυχημένες σχέσεις μπορούν να ξεκινήσουν με διάφορους τρόπους

    Γνωρίζω πολλά ζευγάρια που έκαναν σεξ στο πρώτο ή στο δεύτερο ραντεβού και συνέχισαν να έχουν υγιή, ευτυχισμένη σχέση. Γνωρίζω, επίσης, ζευγάρια που ξεκίνησαν με κάτι περιστασιακό και διαπίστωσαν ότι η σχέση τους εξελίσσεται σιγά σιγά σε κάτι βαθύτερο.

    Αναζητήστε κάποιον που να έχει παρόμοιες αξίες με εσάς

    Είναι σημαντικό να καταλήξουμε με κάποιον που έχει τις ίδιες αξίες με εμάς. Φαίνεται ότι η φίλη σας έχει συγκεκριμένες θεωρίες σχετικά με το σεξ και τις σχέσεις και πιθανώς έχει βρεθεί σε μια σχέση που αντανακλά αυτές τις θεωρίες και τα πιστεύω της. Αυτού του είδους η δυναμική της σχέσης μάλλον δεν θα ήταν κατάλληλη για εσάς.

    Η έρευνα δεν υποστηρίζει τη θεωρία της φίλης σας

    Όσον αφορά την έρευνα, υπάρχουν πολύ λίγα στοιχεία που υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς της φίλης σας. Για την ιστορία, έχουν υπάρξει κάποιες μελέτες που δείχνουν ότι τα ζευγάρια που περιμένουν μέχρι να παντρευτούν για να κάνουν σεξ έχουν μεγαλύτερη ικανοποίηση στη σχέση τους. Αλλά αυτές οι μελέτες έχουν κατακριθεί για προκατάληψη και δεν θα πρέπει να θεωρείται πως ισχύουν καθολικά.

    Το να βρείτε τη σωστή σχέση μπορεί να πάρει χρόνο

    Τα ραντεβού μπορεί να είναι δύσκολα και μπορεί να χρειαστεί χρόνος, για να βρείτε το άτομο που σας ταιριάζει. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάνετε κάτι λάθος ή ότι η προσέγγισή σας είναι λάθος. Μπορεί να μην υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, που δεν έχετε βρει ακόμα το κατάλληλο άτομο.

    «Είναι το γεγονός ότι κάνω σεξ στο πρώτο ραντεβού ο λόγος που είμαι ακόμα single;» 3

    Μπορεί να υπάρχουν μοτίβα που πρέπει να εξερευνήσετε

    Αν ανησυχείτε για το ότι δεν έχετε βρει ακόμα το κατάλληλο άτομο ή παρατηρείτε κακά μοτίβα στους άνδρες με τους οποίους βγαίνετε, μπορώ να σας προτείνω μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε. Αν δεν το γνωρίζετε ήδη, το να μάθετε για το στυλ που σας ελκύει, μπορεί να σας βοηθήσει απίστευτα.

    Η κατανόηση του τι σας αρέσει σε έναν σύντροφο, μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε έναν σύντροφο, που σας ταιριάζει αρμονικά. Αν εμφανιζόσασταν σε εμένα για θεραπεία, θα είχα κάποιες ερωτήσεις που θα ήταν χρήσιμο να εξετάσουμε:

    • Υπάρχουν κάποια μοτίβα που παρατηρείτε όσον αφορά το ποιος σας ελκύει;
    • Υπάρχουν κάποια μοτίβα στους λόγους για τους οποίους τελειώνουν οι σχέσεις σας;
    • Αναπτερώνετε τις ελπίδες σας για ένα κοινό μέλλον πολύ νωρίς;
    • Αισθάνεστε απογοητευμένοι αν η σχέση δεν προχωράει, αφού έχετε κάνει σεξ μαζί του;

    Αν κάτι από αυτά εγείρει ερωτήματα ή ανησυχίες, ίσως είναι χρήσιμο να απευθυνθείτε στον θεραπευτή σας. Ενώ οι φίλοι συχνά έχουν τις καλύτερες προθέσεις, οι θεραπευτές μπορούν να προσφέρουν μια αμερόληπτη άποψη βασισμένη στην έρευνα μαζί με πρακτικά εργαλεία, για να σας βοηθήσουν.

    Το πιο σημαντικό, εμπιστευτείτε τον εαυτό σας

    Αυτό που πραγματικά θέλω να πω είναι ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε τη δική σας κρίση σχετικά με το τι σας ταιριάζει και τι όχι σε μια σχέση.

    Ευχαριστήστε τη φίλη σας που νοιάζεται για εσάς, απευθυνθείτε σε έναν εξειδικευμένο θεραπευτή, αν νιώθετε την ανάγκη, αλλά εμπιστευτείτε και τον εαυτό σας και πάρτε τις αποφάσεις που θεωρείτε σωστές».

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ