Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
More

    Εκτοξεύτηκαν οι τιμές στα λουλούδια – Πανάκριβες οι ανθοδέσμες εν όψει Αγίου Βαλεντίνου

    Εκτοξεύτηκαν οι τιμές στα λουλούδια – Πανάκριβες οι ανθοδέσμες εν όψει Αγίου Βαλεντίνου

    Με «αγκάθι» την τιμή στα λουλούδια, η γιορτή των ερωτευμένων γεμίζει «νάρκες» καθώς η τιμή μιας ανθοδέσμης έχει εκτοξευτεί.

    Στα κόκκινα έχουν ξεκινήσει να ντύνονται οι βιτρίνες των ανθοπωλείων ενόψει της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, με τους ανθοπώλες να έχουν κάνει ήδη τις πρώτες παραγγελίες τριαντάφυλλων και πολλών ακόμη λουλουδιών, κυρίως σε κόκκινες αποχρώσεις. Η πιο κλασσική επιλογή… τα κόκκινα τριαντάφυλλα.


    Αν πέρυσι έστελνες 100 για να εντυπωσιάσεις με 200€ φέτος χρειάζεσαι 500€.

    Πόσο θα πληρώσουν τα λουλούδια τους φέτος οι ερωτευμένοι

    Την αύξηση στην τιμή που ξεπερνάει το 150% εξηγούν οι ανθοπώλες. Όπως λένε, έχει πληγεί η παραγωγή των λουλουδιών. «Μεγάλο το πλήγμα στις παραγωγές και στους ανθρώπους που είχαν εκτάρια», σημειώνουν.

    Από την άλλη, στα ανθοπωλεία της Θεσσαλονίκης υπάρχει πάντα και plan B. Kαι εδώ η τιμή έχει τσιμπήσει αλλά με ένα μικρότερο ποσό μία ανθοδέσμη μπορεί να φτάσει στην αγαπημένη με 30€.


    Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται από τους ανθοπώλες πως η ημέρα των ερωτευμένων παρουσιάζει μια αυξητική τάση καθώς καταγράφει κάθε χρόνο υψηλά ποσοστά κατανάλωσης. Οι καταστηματάρχες εκτιμούν μάλιστα ότι οι φετινές πωλήσεις θα είναι υψηλότερες από πέρσι και δεν θα επηρεαστούν από την γενικότερη ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση.

     

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ