Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    ΕΝΦΙΑ 2024: Ετοιμη η ΑΑΔΕ για τα εκκαθαριστικά στο Taxisnet

    ΕΝΦΙΑ 2024: Ετοιμη η ΑΑΔΕ για τα εκκαθαριστικά στο Taxisnet

    Ο ΕΝΦΙΑ 2024 βρίσκεται προ των πυλών. Η ΑΑΔΕ έχει έτοιμα τα εκκαθαριστικά και η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί στο τέλος Απριλίου.

    Ολοκληρώνεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ 2024 με τα εκκαθαριστικά του φόρου να αναρτώνται στις 6 και 7 Απριλίου στο Taxis. Η καθυστέρηση στην ανάρτηση των εκκαθαριστικών οφείλεται σε νομοτεχνικές διεργασίες που έπρεπε να προηγηθούν και δεν τελεσφόρησαν λόγω της συζήτησης για την ψήφο δυσπιστίας στη Βουλή.


    Στόχος είναι η πρώτη δόση του φόρου να πληρωθεί στα τέλη Απριλίου, ώστε οι δόσεις αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ να ανέλθουν σε 11, από 10 που ήταν πέρυσι, με την πρώτη να καταβάλεται έως τις 30 Απριλίου και την τελευταία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2025.

    Στόχος είναι η μείωση του ύψους της κάθε δόσης προκειμένου να διευκολυνθεί η αποπληρωμή του φόρου, αλλά και ο προγραμματισμός των φορολογουμένων. Σε κάθε περίπτωση έκαστη δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 10 ευρώ.

    Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερο ΕΝΦΙΑ 2024

    Οι φορολογούμενοι που θα πληρώσουν περισσότερο ΕΝΦΙΑ εφέτος είναι όσοι στη διάρκεια του 2023 όσοι απέκτησαν ακίνητο για πρώτη φορά και επιβαρύνονται με τον φόρο κατοχής ακινήτων που αναλογεί, όσοι απέκτησαν επιπλέον ακίνητο και όσοι διόρθωσαν την εικόνα της περιουσιακής τους κατάστασης στο Ε9, στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ. Στους χαμένους συγκαταλέγονται και όσοι αυξήθηκαν τα εισοδήματά τους με αποτέλεσμα να χάνουν την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ κατά 50% ή κατά 100%, καθώς και σε όσους μεταβλήθηκε η οικογενειακή τους κατάσταση και εκ του λόγου αυτού χάνουν τη μερική ή την ολική απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.

    Αντιθέτως, με χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ σε σύγκριση με το 2023 θα επιβαρυνθούν εφέτος όσοι προχώρησαν σε πώληση ή μεταβίβαση ακινήτου και κατ΄ αυτό τον τρόπο μειώθηκε η αξία της ακίνητης περιουσίας τους πάνω στην οποία υπολογίζεται ο φόρος ακινήτων. Παράλληλα, όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα και επίσης είναι σε χαμηλά επίπεδα η αξία της ακίνητης περιουσίας τους, εξασφαλίζουν μείωση κατά 50% ή και 100% από τον ΕΝΦΙΑ.


    Τέλος, όσοι ασφάλισαν το ακίνητό τους σωρευτικά, για πυρκαγιά, σεισμό και πλημμύρα καθόλη τη διάρκεια του περασμένου έτους, θα έχουν έκπτωση 10%, ενώ αν είχαν ασφαλίσει το ακίνητό τους για λιγότερους από 12 μήνες θα έχουν αναλογική έκπτωση για κάθε μήνα ασφάλισης.

    Εδώ θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.




    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    Διαφήμιση με κουμπί κλεισίματοςX