Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    ΕΝΦΙΑ 2024: Ξεκίνησε η ανάρτηση εκκαθαριστικών στο Taxisnet

    ΕΝΦΙΑ 2024: Ξεκίνησε η ανάρτηση εκκαθαριστικών στο Taxisnet

    Η ώρα του ΕΝΦΙΑ 2024 έφτασε καθώς ξεκίνησε πριν από λίγο από την ΑΑΔΕ η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων και αυτόματα ξεκινά και η αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή του στις 30 Απριλίου.

    Το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2024 μπορείτε να το αναζητήσετε στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ, και το μόνο που θα χρειαστείτε είναι τους κωδικούς του Taxisnet προκειμένου να εισέλθετε στην εφαρμογή.

    Εκτύπωση ΕΝΦΙΑ σε 8 βήματα

    Η διαδικασία είναι απλή και απαιτούνται οκτώ συνολικά βήματα.


    Το πρώτο που πρέπει να κάνετε για να μπορέσετε να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ, είναι να εισέλθετε στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr) και στη συνέχεια να εντοπίσετε το «MyΑΑDE» και την επιλογή «Εφαρμογές». Πατώντας αυτή την επιλογή θα βρεθείτε σε ένα ψηφιακό περιβάλλον όπου εκεί υπάρχουν έξι διαφορετικές επιλογές. Θα πρέπει να πατήσει κλικ στην επιλογή με τίτλο «Δημοφιλείς Εφαρμογές».

    Εν συνεχεία θα βρεθείτε σε ένα ακόμη ψηφιακό περιβάλλον όπου υπάρχουν οι «Πιο Δημοφιλείς εφαρμογές». Εκεί πρέπει να επιλέξετε και να κάνετε κλικ στο σημείο που γράφει «ΔΗΛΩΣΗ Ε9/ΕΝΦΙΑ».

    Αμέσως μετά θα βρεθείτε στην επόμενη ηλεκτρονική σελίδα όπου έχει τίτλο «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ» και στη συνέχεια θα πρέπει να κάνετε κλικ πάνω στην επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ».


    Το επόμενο βήμα είναι να σας ζητηθεί να συμπληρώσετε το «όνομα χρήστη» και τον κωδικό πρόσβασης που είναι οι ίδιοι κωδικοί που χρησιμοποιείτε για την συμπλήρωση και υποβολή της φορολογικής δήλωσής σας. Μόλις συμπληρώσετε τα εν λόγω πεδία θα πατήσετε την επιλογή «ΣΥΝΔΕΣΗ» και αμέσως μετά εφόσον τα στοιχεία σας είναι σωστά θα βρεθείτε στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιουσιολογίου όπου κάτω χαμηλά θα πρέπει να πατήσετε την επιλογή «Είσοδος».

    Στη συνέχεια θα βρεθείτε σε μία σελίδα όπου αριστερά αναγράφεται «Έτος», «Στοιχεία υπόχρεου», «Διαθέσιμες ενέργειες», «Εκτυπώσεις». Το πρώτο πράγμα που θα δειτε είναι ότι εκεί που αναγράφει «Έτος» εμφανίζει την επιλογή «2025».

    Πώς θα βρείτε τον ΕΝΦΙΑ του 2024

    Για να μπορέσετε να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό του τρέχοντος έτους θα πρέπει να κάνετε κλικ στην επιλογή Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ και να βάλετε ως έτος το 2024. Αμέσως μετά θα διαπιστώσετε ότι στο πεδίο «Εκτυπώσεις» εμφανίζεται η επιλογή «Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2024» και σε παρένθεση αναγράφει «αρχείο pdf».

    Ακριβώς σ’ αυτή την επιλογή πρέπει να κάνετε κλικ για να του εμφανιστεί το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ 2024. Μόλις κατέβει στον υπολογιστή το αρχείο με το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ και το ανοίξετε θα πρέπει πάνω δεξία να αναγράφετε «ΕΝΦΙΑ 2024». Αυτό σημαίνει ότι έχετε κατεβάσει σε ηλεκτρονική μορφή το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ για το τρέχον έτος.

    Εφόσον δεν έχετε καμία αλλαγή στην περιουσιακή σας κατάσταση θα πρέπει το ποσό του φόρου που αναγράφεται να είναι το ίδιο με το περυσινό, ενώ ως καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του φόρου θα αναφέρετε στο σημείωμα η 30 Απριλίου 2024. Πάνω από την ημερομηνία αυτή θα υπάρχει η ταυτότητα πληρωμής βάσει της οποίας θα εξοφληθεί ο φόρος είτε απευθείας στο γκισέ της τράπεζας είτε μέσω e-banking. Αν δεν επιθυμείτε να πληρώσετε το ποσό εφάπαξ μπορείτε να το κάνετε σε 11 άτοκες μηνιαίες δόσεις όπου το «δοσολόγιο» και οι ημερομηνίες πληρωμές θα εμφανίζονται κάτω δεξιά στο εκκαθαριστικό.

    Πληρωμή μέσω myAADEapp

    Όσοι κατεβάσουν την εφαρμογή της ΑΑΔΕ θα μπορούν να λάβουν άμεσα ενημέρωση για τον ΕΝΦΙΑ και να πληρώσουν χωρίς ταυτότητα πληρωμής. Το myAADEapp είναι η επίσημη ψηφιακή εφαρμογή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για φορητές συσκευές, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να ενημερώνονται για τον λογαριασμό τους και να εκτελούν πληρωμές μέσω κάρτας ή μέσω IRIS με άμεση πίστωση της οφειλής τους.

    Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να μεταβάλλει το ΙΒΑΝ του τραπεζικού του λογαριασμού για την καταβολή των επιστροφών φόρου και να έχει πρόσβαση στα ραντεβού του, τα αιτήματα που έχει αποστείλει στην ΑΑΔΕ καθώς και τα μηνύματα που έχει λάβει.

    Τέλος στην ενότητα myWallet μπορεί να κατεβάσει και να αποθηκεύσει χρήσιμα έγγραφα όπως βεβαιώσεις και εκκαθαριστικά, ενώ θα λαμβάνει άμεσα προσωποποιημένες ενημερώσεις για θέματα που τον αφορούν.

    Σε 11 δόσεις η πληρωμή ΕΝΦΙΑ 2024

    Υπενθυμίζεται ότι η εξόφληση του Φόρου θα γίνει σε 11 δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται τέλος Απριλίου, ενώ από το 2025 αλλάζει το πλάνο πληρωμής, με τις δόσεις να αυξάνονται σε 12. Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί έως 30 Απριλίου.

    Από το επόμενο έτος, η καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο που σημαίνει ότι ο λογαριασμός θα έχει σταλεί στους ιδιοκτήτες από τον Φεβρουάριο και αυτό το μοντέλο θα αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα.

    Έτσι, εάν ένας ιδιοκτήτης ακινήτου πληρώνει συνολικό ΕΝΦΙΑ 500 ευρώ, με το καθεστώς των 10 δόσεων τον μήνα κατέβαλλε μέχρι πέρυσι 50 ευρώ. Εφέτος θα πληρώσει, λόγω των 11 δόσεων, 45,45 ευρώ και από το 2025 η δόση υποχωρεί στα 41,66 ευρώ κάθε μήνα.




    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ