Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Έρχονται τα bonus από την εφορία μέσω της εφαρμογής appodixi

    Έρχονται τα bonus από την εφορία μέσω της εφαρμογής appodixi

    Το bonus θα ανέρχεται στο δεκαπλάσιο της αξίας της συναλλαγής του εκδοθέντος στοιχείου λιανικής, για το οποίο έγινε η καταγγελία, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ και θα ξεκινάει από 100 ευρώ μέχρι ανώτατο ποσό τα 3.000 ευρώ.

    Πάνω από ένα χρόνο εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης για την ανταμοιβή όσων εντοπίζουν φοροφυγάδες μέσω της εφαρμογής appodixi.


    Η κυβέρνηση θέσπισε ότι μετά από επώνυμη καταγγελία που υποβάλλεται μέσω της εφαρμογής σάρωσης «QR code appodixi» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από πολίτη που έχει σκανάρει απόδειξη λιανικής πώλησης και διαπιστώσει πως η απόδειξη δεν έχει διαβιβασθεί ή ότι δεν είναι δηλωμένη η ταμειακή μηχανή και εφόσον διενεργηθεί φορολογικός έλεγχος από την εφορία και επιβληθεί πρόστιμο, για παραβίαση ή παραποίηση ή επέμβαση στη λειτουργία της ταμειακής μηχανής, τότε ο καταγγέλλων θα λαμβάνει χρηματική επιβράβευση (bonus) κατόπιν απόφασης του Διοικητή της ΑΑΔΕ.

    Το bonus θα ανέρχεται στο δεκαπλάσιο της αξίας της συναλλαγής του εκδοθέντος στοιχείου λιανικής, για το οποίο έγινε η καταγγελία, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ και θα ξεκινάει από 100 ευρώ μέχρι ανώτατο ποσό τα 3.000 ευρώ. Αν η καταγγελία αφορά σε περισσότερα φορολογικά στοιχεία που εξέδωσε η ίδια οντότητα, η χρηματική επιβράβευση υπολογίζεται επί του εκδοθέντος φορολογικού στοιχείου με τη μεγαλύτερη αξία.

    Η σχετική απόφαση απονομής των bonus, όπως αναφέρουν από την ΑΑΔΕ, δεν θα αργήσει περαιτέρω και μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης στη Βουλή θα ξεκινήσει και η καταβολή των μπόνους. Από την απόφαση μένει να φανεί εάν τα μπόνους θα έχουν και αναδρομική ισχύ. Και εκείνοι που περιμένουν το μπόνους δεν είναι λίγοι. Από τον Σεπτέμβριο του 2022, πάνω από 300.000 πολίτες έχουν κατεβάσει την εφαρμογή, ενώ έχουν γίνει συνολικά 163.610 καταγγελίες, εκ των οποίων οι 74.202 επώνυμες και οι 89.408 ανώνυμες. Δεδομένου ότι δεν έχουν ελεγχθεί όλες από την εφορία το bonus δεν θα δοθεί σε όλους τους καταγγέλλοντες.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ