Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Έρευνα: Διώξτε άγχος και κιλά χορεύοντας

     

    Έρευνα: Διώξτε άγχος και κιλά χορεύοντας


    Μάθετε ποια είδη χορού «καίνε» περισσότερες θερμίδες από το τρέξιμο, το ποδήλατο ή το κολύμπι

    Λικνιστείτε στους ρυθμούς της μουσικής για να χάσετε κιλά αλλά και να διώξετε την κούραση, υποστηρίζει βρετανική έρευνα που αποδεικνύει ότι, με τον χορό αποβάλλουμε την κόπωση και «καίμε» περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι με τα απαιτητικά αθλήματα όπως ποδηλασία, κολύμπι και τρέξιμο.

    Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», o επικεφαλής της έρευνας, Νικ Σμίτον από το πανεπιστήμιο του Brighton εξηγεί πως με τον χορό δημιουργούνται θετικά συναισθήματα ενώ απομακρύνονται τα αρνητικά. Οι ειδικοί μας προτείνουν τρία είδη χορού για να χάσουμε κιλά πιο γρήγορα: Τον μοντέρνο χορό , τον street χορό και τον swing χορό.

    «Το εκπληκτικό είναι πως ο χορός μειώνει πραγματικά το αίσθημα της κόπωσης. Αν και οι περισσότεροι πιστεύουν πως είναι πιο εύκολο να τρέχει κανείς από το να κάνει χορό, με αρκετή εξάσκηση και υπομονή θα δει κανείς γρήγορα τα επιθυμητά αποτελέσματα», υπογραμμίζει ο επικεφαλής της βρετανικής έρευνας.

    Στη μελέτη συμμετείχαν 15 χορευτές από την ακαδημία χορού «City Academy» του Λονδίνου, οι οποίοι έκαναν διάφορα μαθήματα χορού. Οι επιστήμονες μελέτησαν τον καρδιακό παλμό, την απόσταση που είχαν διανύσει χορεύοντας, την ενέργεια που είχαν καταναλώσει αλλά και την ψυχολογική τους κατάσταση. Τότε οι επιστήμονες έμειναν με το στόμα ανοιχτό διαπιστώνοντας πως οι χορευτές που έκαναν μοντέρνο, street και swing χορούς, είχαν κάψει περισσότερες θερμίδες απ’ όσους έκαναν τρέξιμο, ποδήλατο ή κολύμπι. Με μισή ώρα χορό καταναλώνει κανείς 293 θερμίδες, τρέχοντας 264 θερμίδες και κολυμπώντας 249 θερμίδες. Οι επιστήμονες έλαβαν υπόψη τους το βάρος των χορευτών, την ηλικία και την γενικότερη φυσική τους κατάσταση για να καταλήξουν σε αυτά τα συμπεράσματα.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ