Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
More

    Φέτα σαν να αγοράζεις… χρυσό, «ξέφυγαν» οι τιμές στα σούπερ μάρκετ

    Φέτα σαν να αγοράζεις… χρυσό, «ξέφυγαν» οι τιμές στα σούπερ μάρκετ

    Σε τιμή άνω των 17 ευρώ το κιλό πωλείται η βαρελίσια φέτα στα σούπερ μαρκετ ξεπερνώντας κάθε όριο ακρίβειας. Όσο για τη βιολογική ξεπερνά τα 20 ευρώ το κιλό.

    Αντίθετα στα τυροκομικά καταστήματα, στη Βαρβάκειο αγορά, στα μπακάλικα και τα μικρότερα μαγαζιά τροφίμων στοιχίζει 12,50 με 13,40 ευρώ το κιλό. Η διαφορά είναι αισθητή αφού είναι 4 ευρώ ακριβότερη. Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς η τιμή αυτή έχει μια και μόνο αιτιολογία, την αισχροκέρδεια.


    Σημειώνεται ότι η φέτα πωλούνταν 6 και 7 ευρώ το κιλό και μέσα σε ενάμιση χρόνο έχει αυξηθεί κατά 10 ευρώ, παρά το ότι ο βασικός κωδικός (η φέτα) περιλαμβάνεται στο 5% (μόνιμη μείωση τιμής).

    Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

    Τα σούπερ μάρκετ στην προσπάθεια τους να «ξεγελάσουν» το καταναλωτικό κοινό και να χαμηλώσουν τις τιμές προχωράνε σε τρικ με παραπλανητικές σημάνσεις του τυπου (λευκό τυρί, βαρελίσιο τυρί) τα οποία φυσικά δεν είναι ΠΟΠ (προστατευόμενη ονομασία προέλευσης) και τα πωλούν γύρω στα 10 ευρώ το κιλό.

    «Υπάρχουν τυριά που δεν γράφουν φέτα γράφουν λευκό βαρελίσιο τυρί. Ένα προϊόν για να είναι ΠΟΠ πρέπει να είναι 70% πρόβειο και 30% γίδινο. Έτσι πολλοί νομίζουν ότι αγοράζουν φέτα αλλά στην ουσία αγοράζουν ένα τυρί πολύ κακής ποιότητας», αναφέρει στα Dnews ιδιόκτητης τυροκομικού καταστήματος στην οδό Σοφοκλέους.

    Τυροκομία αντί σούπερ μάρκετ

    Έπειτα από τις ανατιμήσεις και την σταθεροποίηση των τιμών σε υψηλά επίπεδα, αρκετοί καταναλωτές έχουν πάψει να αγοράζουν φέτα αλλά και αρκετά ακόμα τυριά από τα σούπερ μάρκετ, αφού οι τιμές είναι υψηλότερες και η ποιότητα χαμηλότερη.


    feta3 censored

    «Έχω να αγοράσω φέτα από το σούπερ μάρκετ από πέρσι. Γενικότερα έχουμε κόψει πολλά προϊόντα. Κρέατα και ψάρια παίρνουμε από την αγορά ή από κρεοπωλεία. Τυριά από τυροκομία. Λαχανικά από την λαϊκή, ή από μανάβικα. Κοιτάζω σήμερα τις τιμές και γνωστή ετικέτα φέτας έχει 17,40 ευρώ το κιλό, ενώ σε τυροκομία 4 με 5 ευρώ λιγότερα.

    Ποιος ο λόγος να πάρουμε από εδώ; Επίσης πως εξηγείται αυτή η διαφορά; Που κανονικά θα έπρεπε στα σούπερ μάρκετ να είναι φθηνότερη. Έλεγχοι γιατί δεν γίνονται, γιατί το επιτρέπουν αυτό;», δηλώνει στο Dnews η κα. Χριστίνα.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ