Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
More

    Game of Thrones | Όλα όσα ξέρουμε για τoν 5ο κύκλο της σειράς.

    game of throne

    O επόμενος κύκλος της τηλεοπτικής σειράς που εδώ και τέσσερα χρόνια έχει κάνει τον πλανήτη να παραμιλάει στα Βαλυριανά είναι ακόμα μακριά – τουλάχιστον ένα Χειμώνα μακριά. Τα γυρίσματά του, όμως, έχουν ξεκινήσει, και μαζί τους οι «διαρροές», που ήδη κάνουν το γύρο του κόσμου.

    Μέχρι στιγμής, λοιπόν, ξέρουμε ότι:

    1.Δε θα δούμε καθόλου Hodor και Bran

    Game of Thrones | Όλα όσα ξέρουμε για τoν 5ο κύκλο της σειράς.

    Αυτό το μάθαμε από πρώτο χέρι. Από τον ίδιο τον Hodor (τον Kristian Nairn) που μας ενημέρωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο μικρός Stark που κουβαλάει στις πλάτες του θα κάνουν διακοπές φέτος. Όπως εξήγησε σε πρόσφατη συνέντευξή του, η ιστορία τους θα συνεχιστεί αργότερα, ακολουθώντας τη ροή των βιβλίων του George R.R. Martin.

    1. Η βασίλισσα θα είναι γυμνή

    Game of Thrones | Όλα όσα ξέρουμε για τoν 5ο κύκλο της σειράς.

    Πριν από ένα περίπου μήνα, κυκλοφόρησε η είδηση ότι τα γυρίσματα μιας συγκεκριμένης σκηνής διακόπηκαν έπειτα από παρεμβάσεις κάποιων θρησκευτικών οργανώσεων. Η σκηνή προέβλεπε ένα ωραιότατο walk of shame για τη Cersei Lannister – μια ολόγυμνη βόλτα που ξεκινούσε από ένα ναό και κατέληγε στους δρόμους του King’s Landing.

    Οι αρχές του Ντουμπρόβνικ (το location της πρωτεύουσας του Westeros βρίσκεται στην Κροατία) μετά από παρέμβαση των εκκλησιαστικών αρχών ζήτησαν από την παραγωγή να ανασταλεί το γύρισμα της συγκεκριμένης σκηνής, με την αιτιολογία ότι προσβάλλει τα χρηστά ήθη και το θρησκευτικό αίσθημα των κατοίκων της περιοχής. Έπειτα από διαπραγματεύσεις, ο τοπικές αρχές και η παραγωγή τα βρήκαν «κάπου στη μέση» και – με κάποιον τρόπο – θα έχουμε τη χαρά να δούμε τη Cersei γυμνή και ταπεινωμένη.

    3. Θα χορτάσουμε Arya Stark

    Game of Thrones | Όλα όσα ξέρουμε για τoν 5ο κύκλο της σειράς.

    Στο τέλος της 4ης σεζόν την αφήσαμε μόνη της, λίγο αφότου η ίδια άφησε τον Hound να πεθάνει μόνος του. Η Arya επιβιβάστηκε σε ένα πλοίο με προορισμό την ελεύθερη πόλη του Braavos και χάθηκε στο ηλιοβασίλεμα.

    Φωτογραφίες από το σετ των γυρισμάτων (κι αυτό στην Κροατία βρίσκεται) τη δείχνουν να αποκτά παρτίδες με τον Mace Tyrell (είναι ο μπαμπάς της βασίλισας Margaery) και τον Tycho Nestoris της Σιδηράς Τράπεζας. Αυτό, χοντρικά, σημαίνει ότι η δική της ιστορία θα εξελιχθεί ραγδαία την επόμενη σεζόν. Παρότι οι αναγνώστες του Martin ακόμα περιμένουν τη σχετική εξέλιξη, οι παραγωγοί της σειράς θα κάνουν το αγαπημένο τους κόλπο: θα τραβήξουν από τα μαλλιά πολλές μικρότερες storylines για να κερδίσουν χρόνο μέχρι την κυκλοφορία του επόμενου βιβλίου.

    4. Το πάρτι θα μεταφερθεί στο Νότο

    Game of Thrones | Όλα όσα ξέρουμε για τoν 5ο κύκλο της σειράς.

    Ο κακορίζικος guest star της περσινής σεζόν ήταν ο Pedro Pascal, που ως πρίγκιπας Oberyn Martell ταξίδεψε στο King’s Landing για να εκδικηθεί αυτούς που έβλαψαν την οικογένειά του και κατέληξε με το κρανίο του θρυμματισμένο στα χέρια του «Βουνού».

    Του χρόνου, λοιπόν, ο οίκος των Martell θα επιδιώξει να πάρει λίγο από το νέο αδικοχυμένο αίμα του πίσω. Στο χάρτη της σειράς θα το Dorne, το Νοτιότερο από τα επτά βασίλεια και στο καστ ο Alexander Siddig, που θα υποδυθεί τον Doran Martell, το μεγαλύτερο αδερφό του Oberyn. Μαζί του θα δούμε και τον Trystane Martell, το γιο του (είναι λογοδοσμένος με τη Myrcella, την κόρη της Cersei) και τις τρεις μπάσταρδες κόρες του: τη Nymeria, την Tyene και την Obara Sand. Από τα ίδια μέρη, στο παιχνίδι του θρόνου θα μπει και ο Areo Hotah, ο πολύπειρος διοικητής της βασιλικής φρουράς των Martell.

    5. Η Myrcella μεγάλωσε

    Game of Thrones | Όλα όσα ξέρουμε για τoν 5ο κύκλο της σειράς.

    Μιας κι αναφερθήκαμε ήδη στην κόρη της Cersei που στάλθηκε νύφη στους Martell, αξίζει να σημειώσουμε ότι στο εξής θα την υποδύεται ηNell Tiger Free. Το recast έγινε επειδή οι παραγωγοί αποφάσισαν ότι τόσο αυτή όσο και ο σύζυγός της πρέπει να είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία σε σχέση με το πως περιγράφονται στα βιβλία (το ίδιο έχει συμβεί και με τη Sansa Stark και τη Margaery και την Daenerys, που στα βιβλία του Martin είναι εντελώς κοριτσάκια).

    Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι σύμφωνα με τους νόμους του Dorne η Myrcella ως μεγαλύτερη κόρη των Baratheon είναι η νόμιμη δικαιούχος του θρόνου πάνω στον οποίο αυτή τη στιγμή κάθεται το αδερφάκι της, ο Tommen, μπορούμε να περιμένουμε ότι το κορίτσι με το τιγρίσιο όνομα (σοβαρά τώρα, Τiger Free;) θα κληθεί να δείξει τα νύχια του.

    6. Κάτι θα χάσουμε. Οριστικά

    Όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία του Martin και παρακολουθούν και τη σειρά των David Benioff and D.B. Weiss, περιμένουν με λαχτάρα και άγρια εκδικητική προσμονή την εμφάνιση της Lady Stoneheart. Όσοι δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία, προφανώς δεν γνωρίζουν ποια είναι η Lady Stoneheart και – σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα – δεν θα μάθουν. Η παραγωγή αποφάσισε να την κόψει εντελώς από τη σειρά. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι κρίμα… Πολύ κρίμα. Και δεν λέμε τίποτα άλλο, για να μη βάλουμε spoiler σε όσους δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία αλλά σκοπεύουν να το κάνουν.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ