Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Γραπτός διαγωνισμός 2Γ/2022: Πότε τα αποτελέσματα, πότε οι διορισμοί – Ολο το χρονοδιάγραμμα

    Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μάϊου αναμένεται να δημοσιεύσει το ΑΣΕΠ τα αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού. Μέχρι στιγμής η διαδικασία διόρθωσης των απαντητικών φύλλων κυλάει ομαλά και τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι τελικοί έλεγχοι. Να υπενθυμίζουμε ότι η Ανεξάρτητη Αρχή θα περάσει τα απαντητικά φύλλα από τους σαρωτές ανάγνωσης δύο φορές, προς αποφυγή λαθών.

    Η άσκηση ενστάσεως δεν επιτρέπεται κατά της βαθμολογίας, όπως και επανεξέταση ή νέα βαθμολόγηση των γραπτών. Οι επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού θα μπουν, βάσει της συνολικής τους βαθμολογίας και κατά φθίνουσα σειρά, σε πίνακες κατάταξης ανά κατηγορία και κλάδο ή ειδικότητα. Σε αυτό το σημείο, και αφού το ΑΣΕΠ εκδώσει τους οριστικούς πίνακες κατάταξης, θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού. Στη συνέχεια, οι επιτυχόντες του πρώτου σταδίου δύναται να συμμετάσχουν, στο δεύτερο στάδιο, δηλαδή σε προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων αντίστοιχων κλάδων ή ειδικοτήτων που θα εκδίδουν οι διάφοροι φορείς του δημοσίου.

    Διορισμοί το φθινόπωρο

    Λόγω του προεκλογικού «παγώματος» των προσλήψεων, η πρώτη προκήρυξη πλήρωσης θέσεων που θα απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στους επιτυχόντες του διαγωνισμού αναμένεται να βγει στα μέσα του καλοκαιριού. Οι επιτυχόντες του πρώτου σταδίου θα μπορούν να συμμετάσχουν στις προκηρύξεις αυτές και να έχουν μία πιθανότητα για διορισμό, μόνο εφόσον διαθέτουν εκείνη τη χρονική στιγμή και τα τυχόν απαιτούμενα πρόσθετα προσόντα που θα ζητούνται στις προκηρύξεις που θα δημοσιεύουν οι φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ενδεικτικά: γνώση Η/Υ, γνώση ξένης γλώσσας, εμπειρία).

    Στη συνέχεια το ΑΣΕΠ θα καλέσει ένα μέρος όσων υπέβαλλαν αίτηση να καταθέσει και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, με τα οποία αποδεικνύονται τα πρόσθετα προσόντα που θα ζητούνται στην προκήρυξη. Η νέα διαδικασία θα είναι πολύ πιο γρήγορη από ότι ισχύει μέχρι σήμερα οπότε αναμένονται πολύ σύντομα οι νέοι διορισμοί, ίσως και μέσα στο φθινόπωρο.

    Στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ διαγωνίστηκαν συνολικά 76.799 υποψήφιοι για 5.124 θέσεις εργασίας, οι οποίες, κατανέμονται ως εξής: Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) – 3.502 θέσεις, Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) – 1.565 θέσεις και Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ) – 57 θέσεις.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ