Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Υπεγράφη η νέα Συλλογική Σύμβαση της ΔΕΗ

    Υπεγράφη η νέα Συλλογική Σύμβαση της ΔΕΗ

    [quote font=”tahoma” font_size=”18″ color=”#757575″ arrow=”yes” align=”left”]Υπεγράφη η νέα Συλλογική Σύμβαση της ΔΕΗ[/quote]

    Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΔΕΗ από την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας στη ΔΕΗ, που υπογράφτηκε χθες το μεσημέρι μεταξύ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, πρωτοβάθμιων συνδικάτων και της διοίκησης της ΔΕΗ ΑΕ.

    Η νέα ΣΣΕ στη ΔΕΗ θα ισχύσει για τα επόμενα τρία χρόνια και σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις συνδικαλιστών της ΔΕΗ αίρει αδικίες του παρελθόντος και καθιερώνει παροχή στο χώρο εργασίας.

    Ο πρόεδρος του «Σπάρτακου» επισήμανε ακόμη ότι «με τη νέα ΣΣΕ αίρονται αδικίες της προηγούμενης συλλογικής σύμβασης, καθώς στη νέα ΣΕΕ υπάρχει πρόβλεψη για όσους ήταν σε βάρδια και βρίσκονταν σε μακροχρόνια ασθένεια, οι οποίοι δεν πληρώνονταν τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις.»

    «Είναι μια συλλογική σύμβαση η οποία θεωρείται καλή», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του «Σπάρτακου, καθώς, όπως εξήγησε η νέα ΣΣΕ στη ΔΕΗ διορθώνει αδικίες του παρελθόντος και προσθέτει έναν “κοινωνικό μισθό” στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, οι οποίοι για πρώτη φορά μετά το 2009 θα δουν θετικό πρόσημο στο εξοφλητικό της μισθοδοσίας τους.»

    [ad id=”6783″]

    Τη διαφωνία του με την υπογραφή της νέας ΣΣΕ στη ΔΕΗ εξέφρασε ο εκπρόσωπος της “Αγωνιστικής Συνεργασίας” (ΠΑΜΕ) στο Δ.Σ. του “Σπάρτακου, Πέτρος Ταταρίδης”. Διότι «η νέα ΣΣΕ στηρίζεται πάνω στο μνημόνιο, δημιουργεί μηχανισμούς πειθαρχίας και δεν εξασφαλίζει τις τεράστιες απώλειες των εργαζομένων. Όσο για τα περί κοινωνικού μισθού που εξασφαλίζει με το “τροφείο” δεν είναι τίποτε περισσότερο από ψίχουλα για τους ζητιάνους.»

    Όσο για την εισφορά 2 ευρώ που προβλέπονται στη νέα ΣΕΕ υπέρ της ΓΕΝΟΠ, είπε ότι «τα δύο ευρώ που θεσπίζονται για να ξεχρεωθούν οι αμαρτίες της ΓΕΝΟΠ δεν θα γίνονται αποδεκτά και το θέμα αυτό θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη συσπείρωση των εργαζομένων στα σωματεία.»

    Υπενθυμίζεται ότι οι άξονες της υπογραφής της νέας ΣΕΕ που είχε αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σε συνεδρίασή του τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Πτολεμαΐδα, προέβλεπαν τα εξής:

    • Διασφάλιση των θέσεων εργασίας
    • Καμία μείωση των μισθολογικών αποδοχών (καμία κατάργηση επιδομάτων)
    • Ενίσχυση των εργαζομένων με κοινωνικές παροχές

    Για πρώτη φορά μάλιστα, είχε αποφασιστεί πως το έργο της διαπραγμάτευσης για τις συλλογικές συμβάσεις του Ομίλου ΔΕΗ (Μητρική, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ) θα αναλάμβαναν διαπραγματευτικές ομάδες από τα πρωτοβάθμια σωματεία, με επικεφαλείς μέλη του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ, όπως και έγινε.

    [ad id=”5586″]

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ