Δύο Ταξίδια Εξοικείωσης στην Ήπειρο για την Ανάδειξη Νέων Προορισμών
Δύο σημαντικά ταξίδια εξοικείωσης ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στην Περιφέρεια της Ηπείρου, στο πλαίσιο των προσπαθειών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) να αναδείξει νέους προορισμούς και θεματικά προϊόντα στην αγορά της Σκανδιναβίας. Η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τις σκανδιναβικές χώρες στην Ελλάδα.
Η Επίσκεψη της Σουηδής Δημοσιογράφου
Από τις 23 έως τις 26 Μαΐου 2026, η Σουηδή freelance δημοσιογράφος Sara Berg, συνοδευόμενη από τον φωτογράφο John Martin Wiktor Palm, επισκέφθηκε την Ήπειρο για λογαριασμό της σουηδικής εφημερίδας Svenska Dagbladet. Η εφημερίδα αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες πρωινές εκδόσεις της Σουηδίας, με κυκλοφορία που προσεγγίζει το 1 εκατομμύριο αντίτυπα εβδομαδιαίως.
Κεντρικό θέμα του ταξιδιού τους αποτέλεσε ο γαστρονομικός πλούτος της περιοχής, ο οποίος συνδυάστηκε με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τα φυσικά τοπία της Ηπείρου.
Δραστηριότητες και Επισκέψεις
Το πρόγραμμα των επισκέψεων περιλάμβανε μια ολοκληρωμένη εμπειρία στα Ιωάννινα και την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, όπου οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν:
- Τα Ιωάννινα και την ιστορία τους
- Τη λίμνη Παμβώτιδα
- Το Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης
- Τα Ζαγοροχώρια
- Τη χαράδρα του Βίκου
Η Επίσκεψη του Rasmus Hadberg Fredsted
Παράλληλα, ο Rasmus Hadberg Fredsted, συνιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου Terræn Tours από τη Δανία, επισκέφθηκε επίσης τα Ιωάννινα με στόχο να ενσωματώσει μία πεζοπορική-ορειβατική διαδρομή στα προγράμματα του γραφείου του για το 2027.
Εξερεύνηση της Φύσης
Ο Fredsted επικεντρώθηκε στις υπαίθριες δραστηριότητες και τις περιπέτειες, αναζητώντας μοναδικές εμπειρίες στη φύση. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, επισκέφθηκε:
- Το Πάπιγκο
- Το Τσεπέλοβο
- Το Βραδέτο
- Το ορειβατικό καταφύγιο Αστράκας
Η εμπειρία αυτή προσέφερε στον Fredsted την ευκαιρία να βιώσει την ελληνική φύση και να αξιολογήσει τις δυνατότητες για μελλοντικά ταξιδιωτικά πακέτα που θα προσελκύσουν τους λάτρεις της περιπέτειας και της φύσης από τη Σκανδιναβία.
Αυτές οι πρωτοβουλίες δείχνουν τη δέσμευση των φορέων του τουρισμού της Ηπείρου να προσελκύσουν νέους επισκέπτες και να αναδείξουν τον πλούτο της περιοχής, ενισχύοντας παράλληλα τις σχέσεις με τις σκανδιναβικές αγορές.


