Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    ‘Κλεμμένο’ το σενάριο του Gravity;

     

    Το “Gravity” του Alfonso Cuaron αποτέλεσε έναν από τους μεγαλύτερους νικητές του περασμένου, κινηματογραφικού χειμώνα (απόλυτα δικαιολογημένα για εμάς), οχι μόνο σε επίπεδο παγκόσμιου box office, αλλά και πιο απτά, σε επίπεδο Oscars, αφού κατάφερε να σαρώσει στην 86η απονομή, κερδίζοντας επτά Oscars, μεταξύ των οποίων αυτό του Καλύερου Σκηνοθέτη.

    Επειδή όμως όλοι ορέγονται ένα μερίδιο από την καλλιτεχνική πίτα κάθε επιτυχημένου δημιουργού, να που τώρα ο Alfonso Cuaron μαζί με τον έτερο σεναριογράφο της ταινίας (και γιο του), Jonas Cuaron, αντιμετωπίζουν προβλήματα σχετικά με την προέλευση της ιστορίας της ταινίας τους.

    Πιο συγκεκριμένα το 1999 η συγγραφέας Tess Gerritsen είχε εκδόσει ένα βιβλίο που έφερε τον τίτλο Gravity, με την υπόθεση να περιστρέφεται γύρω από τις περιπέτειες μιας γιατρού/αστροναύτη, η οποία βρέθηκε μόνη στο αχανές διάστημα, μετά από μια αποστολή για την εξερεύνηση ζωής, η οποία πήγε καταστροφικά στραβά. Με την ηρωίδα (στο βιβλίο ονομάζεται Emma Watson) να παλεύει για την επιστροφή της στην Γη, εν μέσω συντριμμιών του διαστημικού σταθμού και μιας αποικίας θανατηφόρων μικρο-οργανισμών που απειλούν την ίδια την επιβίωση της ανθρωπότητας, σε περίπτωση που η Watson καταφέρει να επιστρέψει στην Γη, τα κοινά σημεία του βιβλίου της Gerritsen, με το σενάριο του “Gravity” είναι αρκετά.

    Το ενδιαφέρον κομμάτι αυτής της ιστορίας είναι πως η Gerritsen, δεν υποστηρίζει πως η ταινία του Cuaron αποτέλεσε παραβίαση των πνευματικών της δικαιωμάτων, αλλά αθέτηση του συμβολαίου που αφορούσε στην παραχώρηση των δικαιωμάτων του βιβλίου (τα οποία είχαν περάσει στην Warner Bros.), τονίζοντας πως ο Cuaron ανέλαβε τελικά την μεταφορά του βιβλίου στην μεγάλη οθόνη, χωρίς όμως η ίδια να ενημερωθεί για κάτι τέτοιο.

    Η συγγραφέας διεκδικεί τώρα αποζημίωση ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων, προσθέτοντας στη αγωγή της πως συμμετείχε ενεργά στην διαδικασία παραγωγής της ταινίας, γράφοντας περαιτέρω υλικό για το βιβλίο, όπως τις σκηνές σύγκρουσης των συντριμμιών με τον διαστημικό σταθμό, την ολοκληρωτική καταστροφή του σταθμού, καθώς και τα προβλήματα της αστροναύτη που συνέχισε να αναζητεί έναν τρόπο για να επιστρέψει στην Γη.

    Να θυμήσουμε πάντως πως πρόσφατα η Warner Bros. κέρδισε την αγωγή που είχε ασκηθεί εναντίον της, από έναν θεατρικό συγγραφεά ο οποίος υποστήριζε πως η τριλογία του “Matrix” είχε βασιστεί σε δικό του έργο.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ