Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
More

    Μαζικά ειδοποιητήρια από την ΑΑΔΕ για τα τέλη κυκλοφορίας του 2019

    Μαζικά ειδοποιητήρια από την ΑΑΔΕ για τα τέλη κυκλοφορίας του 2019

    Μαζικά mail με τα οποία ειδοποιεί για την καταβολή για τα τέλη κυκλοφορίας 2019 στέλνει η ΑΑΔΕ.

    Όσοι θεωρούν ότι δεν έχουν υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας για το 2019, πρέπει να υποβάλουν σχετική δήλωση έως τις 31 Οκτωβρίου 2024 μέσω της εφαρμογής myCAR, στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr). Η διαδικασία περιλαμβάνει την επιλογή «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων» και την υποβολή αίτησης ελέγχου οφειλής, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία πρέπει να συνοδεύονται από υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986.


    Για την έκδοση της υπεύθυνης δήλωσης συνιστάται η χρήση της ψηφιακής πύλης gov.gr. Εναλλακτικά, η υποβολή μπορεί να γίνει με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής από δημόσια υπηρεσία. Σε περίπτωση υποβολής ψευδούς δήλωσης, εφαρμόζονται οι νόμιμες κυρώσεις.

    Η δήλωση μη οφειλής θα ελεγχθεί από την αρμόδια ΔΟΥ ή ΚΕΦΟΔΕ. Εάν τα συνημμένα δικαιολογητικά επιβεβαιώνουν την απαλλαγή από την καταβολή τελών για το 2019, δεν θα επιβληθούν τέλη. Ωστόσο, εάν η δήλωση δεν υποβληθεί εμπρόθεσμα ή τα δικαιολογητικά δεν αποδεικνύουν την απαλλαγή, θα επιβληθούν τα τέλη κυκλοφορίας και πρόστιμο 100% επί του ποσού.

    Μετά την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου, οι αιτήσεις μη οφειλής θα κατατίθενται μέσω της εφαρμογής «Τα Αιτήματά μου» στη myAADE, χωρίς όμως να σταματά η διαδικασία βεβαίωσης των τελών. Εάν προκύψει ότι δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής, τα βεβαιωμένα ποσά θα διαγράφονται κατόπιν αιτήματος στη ΔΟΥ/ΚΕΦΟΔΕ.


    Για όσους επιθυμούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2019 πριν από τη βεβαίωσή τους, μπορούν να εκδώσουν κωδικό πληρωμής μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE και να ολοκληρώσουν την πληρωμή μέσω web banking.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ