Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    «Με 300% κέρδος στο γάλα δουλεύουν οι μεγαλοπρομηθευτές, αγοράζουν 1,07 και το βάζουν στο ράφι 3 ευρώ»

    Σοβαρότατες καταγγελίες έκανε στον Talk Radio 98.9 και στους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Φοίβο Κλαυδιανό, ο αγρότης – συνδικαλιστής Γιάννης Βάγγος. «Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι πιέσεις και ψυχολογικές και τι εκβιασμοί ασκούνται στους παραγωγούς από τους μεγάλους προμηθευτές που αγοράζουν και γάλα και νωπά προιόντα» είπε προσδιορίζοντας τη συγκεκριμένη εξέλιξη από τη στιγμή της ανακοίνωσης των μέτρων της κυβέρνησης για τη «διαδρομή από το χωράφι στο ράφι» ε

    «Δεν μπορείτε να φανταστείτε τη πίεση ασκούν και ψυχολογική βία για να πάρουν πολύ χαμηλές τιμές με την αιτιολογία ότι χάνουν από το κέρδος (…) μας λένε ότι επειδή έπεσε η χρηματιστηριακή τιμή των ζωοτροφών θα πάρουμε το γάλα 30% κάτω» δήλωσε ο κ. Βάγγος.

    Συνεχίζοντας είπε οργισμένος , δηλαδή το καινούργιο συμβόλαιο του 2024 να έχει τιμή 30% κάτω επειδή έπεσε η ζωοτροφή στο Σικάγο; ενώ δεν έχει πέσει καθόλου η τιμή του γάλακτος στο ράφι που την καθορίζουν 4 εταιρείες; «δεν τα ξέρουν αυτά οι κ. υπουργοί;»αναρωτήθηκε.

    Για το 3% όριο που έβαλε η κυβέρνηση στη «φύρα» των εταιρειών, ο κ. Βάγγος περιγράφοντας αυτό που συμβαίνει σήμερα στην αγορά είναι πως οι εταιρείες δηλώνουν πως χάνουν 30%, του προϊόντος και εκτίμησε πως δεν χρειάζεται νομος για να διαπιστωθεί ο ρόλος των μεσαζόντων, αρκεί ένας καλός ορκωτός λογιστής και τα λύνει όλα.

    Συνεχίζοντας είπε πως οι αγρότες έχουν τεράστια προβλήματα κόστους παραγωγής με αιχμή την ενέργεια που έχει αυξηθεί 100% και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πέσουν οι τιμές σε κρέας , γάλατα και νωπά προιόντα, αντιθέτως θα ανέβουν και άλλο.

    Όπως κατήγγειλε 4 εταιρείες διακινούν το γάλα στην Ελλάδα, αγόρασαν 10 λεπτά φθηνότερα από τους παραγωγούς, επικαλούμενες την πτώση των τιμών στις πρώτες ύλες και αναρωτήθηκε «έχετε δει τον τελευταίο 1,5 μήνα να πέφτει η τιμή στο ράφι;», συνεχίζοντας είπε συγκεκριμένη εταιρεία αγοράζει 1,07 το γάλα από την Κρήτη και το βγάζει στο ράφι 3 ευρώ, δεν υπάρχει πλαφόν στο κέρδος του γάλακτος για αυτό και πωλούν οι προμηθευτές με 300% πάνω , «δείτε τι γίνεται στη Γερμανία, κουμάντο κάνουν οι μεγαλέμποροι και τα σούπερ μάρκετ, αλλά δεν τους ακουμπά κανείς γιατί τις κορδέλες τις κόβουν οι υπουργοί» κατέληξε ο κ. Βάγγος.

     

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    Διαφήμιση με κουμπί κλεισίματοςX