Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024
More

    Μια προσφορά για την παραχώρηση του Διεθνούς Αεροδρομίου Καλαμάτας

    Μια προσφορά για την παραχώρηση του Διεθνούς Αεροδρομίου Καλαμάτας

    Για 40 χρόνια η παραχώρηση του Διεθνούς Αεροδρομίου Καλαμάτας.

    Το Υπερταμείο ανακοίνωσε σήμερα πως υποβλήθηκε μία προσφορά στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για την παραχώρηση του δικαιώματος διοίκησης, διαχείρισης, λειτουργίας, ανάπτυξης, επέκτασης, συντήρησης και εκμετάλλευσης του Διεθνούς Αεροδρομίου Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος».


    Η διαγωνιστική διαδικασία αφορά στη σύμβαση παραχώρησης διάρκειας 40 ετών, στην οποία συμμετείχαν μεγάλοι τεχνικοί όμιλοι της χώρας και διεθνείς λειτουργοί έργων αεροδρομίων.

    Η μοναδική προσφορά υποβλήθηκε από το επενδυτικό σχήμα της Κοινοπραξίας FRAPORT AG – DELTA AIRPORT INVESTMENTS ΑΕ – ΠΗΛΕΑΣ ΑΕ.

    Η διαδικασία αξιολόγησης της προσφοράς θα ξεκινήσει άμεσα, με στόχο την ανακήρυξη του Προτιμητέου Επενδυτή έως τα τέλη του 2024.


    Βασικός στόχος της παραχώρησης, σύμφωνα με το Υπερταμείο, είναι η υλοποίηση επενδύσεων για την επέκταση και αναβάθμιση των υποδομών του αεροδρομίου, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας λειτουργίας και συντήρησης.

    Το Υπερταμείο θα αποκτήσει επίσης ποσοστό 10% στο μετοχικό κεφάλαιο της Παραχωρησιούχου Εταιρείας, διασφαλίζοντας την ομαλή υλοποίηση του έργου που θα ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα στη Μεσσηνία και τη νότια Πελοπόννησο.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ