Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
More

    Μητσοτάκης: Αμεσα 1.500 προσλήψεις για δασοπυρόσβεση

    Την αύξηση του αριθμού δασοκομάντος σε 500 για την Ενίσχυση της Δασικής υπηρεσίας και επιπλέον 1.000 πυρσβέστες ανακοίνωσε ο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

    «Οι φωτιές δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είμαστε όλοι πληγωμένοι, τίποτα δεν είναι ίδιο στις φυσικές απειλές, στον Έβρο κάηκε σε πέντε ώρες έκταση ίση με εκείνη που είχε καεί σε άλλη φωτιά το 2021 σε πέντε μέρες», είπε ο πρωθυπουργός.

    Αναφερόμενος στην φωτιά στον Έβρο, ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι περίπου βέβαιο ότι είναι ανθρωπογενής η αιτία της. Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «φαινόμενα αυτοδικίας και αυτόκλητοι σερίφηδες δεν θα γίνουν ανεκτά από την κυβέρνηση».

    Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε διατάξεις για την αύξηση των προστίμων και ποινές φυλάκισης ακόμη και για αμέλεια στην πρόκληση πυρκαγιών.

    Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υπάρξει πλήρες πρόγραμμα αποκατάστασης για τον Έβρο και evros-pass για την ενίσχυση του τουρισμού στην περιοχή. «Θα υπάρξει πλαίσιο στήριξης με αναστολές φόρων και στον Εβρο θα υπάρξει σχέδιο αντίστοιχο με Εύβοια και πρόγραμμα στήριξης του τουρισμού», ανέφερε συγκεκριμένα.

    Αναφερόμενος στην περαιτέρω θωράκιση της χώρας είπε ότι θα προμηθευτούμε νέα Καναντέρ έως το 2027, καθώς και drones και θερμικές κάμερες.

    «Να μην ισοπεδώνεται ο αγώνας όλων όσοι αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή, τους αξίζει ευγνωμοσύνη και τιμή και όχι εύκολη κριτική», είπε ο πρωθυπουργός.

    «Προτεραιότητά μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», τόνισε και συνέχισε λέγοντας, «εμείς θα συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε το 112 και να σώζουμε ζωές».

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ