Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Νέα προκήρυξη για 187 μόνιμους στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη

    Νέα προκήρυξη για 187 νέες μόνιμες προσλήψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ετοιμάζει το Ανωτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού σύμφωνα με εγγραφο που δημοσιευτηκε στη Διαύγεια. Μέσω της προκηρυξη θα προσληφθούν 126 άτομα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και 61 άτομα στο υπουργείο Δικαιοσύνης

    Οι θέσεις στα δύο υπουργεία θα καλυφθούν με μία κοινή προκήρυξη που επεξεργάζεται το ΑΣΕΠ.

    Για τις 126 θέσεις στο Προστασίας του Πολίτη θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή απόφοιτοι Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ). Οι θέσεις αυτές κατανέμονται στα Καταστήματα Κράτησης όλης της χώρας.

    Για τις 61 θέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή απόφοιτοι Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) αλλά και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ).

    Οι ειδικότητες που θα ζητούνται δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές αλλά ούτε και το χρονοδιάγραμμα έκδοσης της προκήρυξης. Το πιθανότερο σενάριο είναι η συγκεκριμένη προκήρυξη να εκδοθεί μετά τις εκλογές, αφού αυτή τη στιγμή το ΑΣΕΠ ετοιμάζει τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό και τις προκηρύξεις των εκπαιδευτικών.

    Σχεδόν η μία στις δύο θέσεις των εγκεκριμένων μόνιμων προσλήψεων του τρέχοντος θα καλυφθούν  από πτυχιούχους ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Συνολικά 8.383 απόφοιτοι σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ  θα διοριστούν μέσα στο 2023 ενώ πιο συγκεκριμένα οι 5.495 θέσεις (31% του συνόλου) είναι κατηγορίας ΠΕ (πανεπιστημιακή εκπαίδευση), και οι 2.888 (16%) κατηγορίας ΤΕ (τεχνολογική εκπαίδευση).

    Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών κ. Βορίδη, στο φετινό προγραμματισμό δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην  ουσιαστική ποιοτική αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης για την κάλυψη επιτελικών θέσεων, καθώς προτεραιοποιήθηκε η πρόσληψη εργαζομένων ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης. Οι περισσότερες θέσεις ΔΕ προορίζονται για τις παραγωγικές σχολές (στρατιωτικές, αστυνομικές, πυροσβεστικής, λιμενικού), οι σπουδαστές των οποίων με την αποφοίτησή τους θα ενταχθούν και αυτοί στην κατηγορία ΠΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό ικανοποίησης σε θέσεις που απαιτούν Πανεπιστημιακή και Τεχνολογική Εκπαίδευση ξεπέρασε το 80%, ενώ το σύνολο των αιτημάτων που υπεβλήθησαν από τους φορείς ανέρχεται σε 35.590.

     

    Συνολικά όπως έχουμε ήδη γράψει για το 2023 έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 40.498 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις στο Δημόσιο, σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό. Πιο αναλυτικά, έχουν προβλεφθεί να γίνουν 17.942 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και 22.556 συμβασιούχων.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ