Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
More

    Νέες αεροπορικές επιδρομές και εκρήξεις στη Βηρυτό – Το Ισραήλ κάλεσε τους κατοίκους στο νότιο Λίβανο να εκκενώσουν

    Νέες αεροπορικές επιδρομές και εκρήξεις στη Βηρυτό – Το Ισραήλ κάλεσε τους κατοίκους στο νότιο Λίβανο να εκκενώσουν

    Σύμφωνα με την ειδική συντονίστρια του ΟΗΕ στο Λίβανο, η πρωτεύσουσα της χώρας «τρέμει» από τις εκρήξεις χωρίς να ακούγονται προειδοποιητικές σειρήνες

    Τρεις νέες ισραηλινές επιδρομές έπληξαν σήμερα το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου τα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ, μετά από μια νύχτα έντονων ισραηλινών βομβαρδισμών, μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου.

    «Εχθρικά αεροπλάνα εξαπέλυσαν τρία πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού», σύμφωνα το πρακτορείο. Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε στήλες καπνού να υψώνονται από την πληγείσα περιοχή. Από την πλευρά της η Χεζμπολάχ είπε, ότι πυροδότησε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων που διείσδυσαν σε χωριό του νότιου Λιβάνου. Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους περισσότερων από 20 πόλεων στο νότιο Λίβανο να εκκενώσουν αμέσως τα σπίτια τους, καθώς συνέχιζε την εισβολή μετά τις χειρότερες απώλειές του σε έναν χρόνο μάχης με την ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ, που υποστηρίζεται από το Ιράν, όπως μεταδίδει το Reuters. Η έκκληση για εκκένωση από τις νότιες πόλεις περιελάμβανε την πρωτεύουσα της επαρχίας Ναμπατιέχ, υποδηλώνοντας ότι επίκειται μια άλλη ισραηλινή επιχείρηση, που αποσκοπεί στην περαιτέρω αποδυνάμωση της Χεζμπολάχ.

    Το Ισραήλ, το οποίο μάχεται με τη Χαμάς στη Γάζα για σχεδόν ένα χρόνο, έστειλε τα στρατεύματά του στο νότιο Λίβανο μετά από δύο εβδομάδες έντονων αεροπορικών επιδρομών, κλιμακώνοντας την ένταση. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το Ισραήλ βομβάρδισε το κέντρο της Βηρυτού, μία επίθεση που σύμφωνα με το υπουργείο υγείας του Λιβάνου σκότωσε εννέα ανθρώπους. Αυτόπτες μάρτυρες του Reuters ανέφεραν ότι άκουσαν μια τεράστια έκρηξη, η οποία σύμφωνα με πηγή ασφαλείας είχε στόχο ένα κτίριο στην περιοχή Μπαχούρα, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το κοινοβούλιο, το πιο κοντινό χτύπημα του Ισραήλ στο κέντρο της πόλης. «Άλλη μια άγρυπνη νύχτα στη Βηρυτό. Μετρώντας τις εκρήξεις που τρέμουν την πόλη. Χωρίς προειδοποιητικές σειρήνες. Χωρίς να γνωρίζουμε τι θα ακολουθήσει. Μόνο αυτή η αβεβαιότητα βρίσκεται μπροστά. Το άγχος και ο φόβος είναι πανταχού παρόντες», δήλωσε στην πλατφόρμα X η ειδική συντονίστρια του ΟΗΕ στο Λίβανο, Jeanine Hennis-Plasschaert την Πέμπτη.

    Ομάδα πολιτικής άμυνας που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ είπε ότι επτά μέλη από το προσωπικό της, μεταξύ των οποίων δύο γιατροί, σκοτώθηκαν στην επίθεση στη Βηρυτό, την οποία το Ισραήλ είπε, ότι ήταν μια αεροπορική επιδρομή «ακριβείας».

    Λίβανος Ισραήλ Χεζμπολάχ



    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ