Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
More

    Νέο ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου κατά των γιατρών του νοσοκομείου Αττικόν: «Θα γίνω ο εφιάλτης τους»

    Νέο ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου κατά των γιατρών του νοσοκομείου Αττικόν: «Θα γίνω ο εφιάλτης τους»

    «Ο κ. Γεωργιάδης δεν ξέρει τι του γίνεται. Αλήθεια τι επαγγέλλεται; Ήταν πρώην πωλητής απ’ ό,τι ξέρω και φιλόλογος» είπε ο γιατρός και αδελφός του μετεωρολόγου και βουλευτή της ΝΔ

    «Τίποτα δε θα μείνει αναπάντητο» δήλωσε με νόημα σήμερα ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος, μετά τον θάνατο του πατέρα του, για τον οποίο κατηγορεί τους γιατρούς του νοσοκομείου «Αττικόν», που τον ανέλαβαν.

    «Θα γίνω ο εφιάλτης τους. Όλα θα πάρουν τον δρόμο τους, τίποτα δε θα μείνει αναπάντητο. Όσοι πήραν ελαφρά την περίπτωση του πατέρα μου, θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Έχω όλα τα στοιχεία, μηνύματα,συνομιλίες, όλα θα παραδοθούν στη δικαιοσύνη. Θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις οι γιατροί», είπε. Ο Γιάννης Καλλιάνος πρόσθεσε, ότι τον πήραν τηλέφωνο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης, για να τον συλλυπηθούν, ενώ ξέσπασε κατά του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

    «Απορώ, πώς δε βγαίνει ο Άδωνις, να πει ότι έχω δίκιο. Ο Άδωνις, ο φίλος, να πει δημόσια όσα μου είπε, ότι οι γιατροί του έλεγαν, ότι πάει εξαιρετικά και τρεις ημέρες μετά ο πατέρας μου πέθανε. Δεν έπρεπε να είχε αυτό το τέλος ο πατέρας μου», τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Επανέλαβε, ότι αν ο πατέρας του είχε μπει στη ΜΕΘ, όταν το ζήτησαν ο ίδιος και ο αδελφός του από τους γιατρούς, θα είχε σωθεί. Αποκάλυψε δε, ότι χειρούργησαν τον πατέρα του σε ένα απλό δωμάτιο και ότι δεν υπήρχε το ιδανικό περιβάλλον και η κατάλληλη προετοιμασία.

    Τι απαντά ο γιατρός του Αττικόν για τον πατέρα του

    Την ίδια ώρα, ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής, στον οποίο έχει αναφερθεί προσωπικά ο Γιάννης Καλλιάνος, απαντά στις κατηγορίες, μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων του Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Γιάννη Παπαριστείδη. Ο ίδιος τονίζει, ότι οι γιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα υγείας, που αντιμετώπιζε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου και πως θα ήταν λάθος η διασωλήνωση του ασθενούς, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν αδύνατη.

    Πιο αναλυτικά, η δήλωσή του έχει ως εξής: «Ο εντολέας μας Ι.Κ., Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, εκφράζει την ειλικρινή του λύπη για τον θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου. Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών, όπως επιτάσσει το ιατρικό τους καθήκον και όπως λειτουργούν σε όλους τους ασθενείς ανεξαιρέτως. Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου. Η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν, ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη.

    Η εισαγωγή ασθενών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) διέπεται από αυστηρούς ιατρικούς κανόνες, που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, και η σχετική απόφαση λαμβάνεται από όλους τους θεράποντες ιατρούς. Η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής βουλευτού, θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση. Κατά τη διάρκεια της 23ης Απριλίου, ο ασθενής παρουσίασε επιδείνωση και αποφασίστηκε η εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. στις 18.30, αφού προηγήθηκε η διασωλήνωσή του. Δυστυχώς η λίαν επιβαρυμένη υγεία του δεν επέτρεψε την αποφυγή του μοιραίου».

    «Τον διασωλήνωσαν για το θεαθήναι» λέει ο αδελφός του Γιάννη Καλλιάνου

    «Είμαι συντετριμμένος, είμαι απογοητευμένος, είμαι θυμωμένος, είμαι ταλαιπωρημένος, είμαι όλα αυτά, γιατί χάθηκε ο μπαμπάς άδικα και τον έβλεπα να σβήνει σαν γιατρός», είπε στον ΑΝΤ1 από την πλευρά του ο αδελφός του Γιάννη Καλλιάνου, Χρήστος, ο οποίος είναι καρδιολόγος και ζει κι εργάζεται στην Κύπρο. Ο κ. Καλλιάνος κατήγγειλε τον διευθυντή της αγγειοχειρουργικής κλινικής, στην οποία νοσηλευόταν ο πατέρας του, αναφέροντας ότι αρνιόταν να βοηθήσει την κατάσταση.

    «Αρνιόταν να δεχθεί τη διάγνωση που του είχα θέσει. Ίσως και να ήταν εγωιστικό, να δεχθεί για το μυαλουδάκι του, μια διάγνωση από έναν υποτελή του. Ούτε καν σαν γιατρό προς γιατρό δε με αντιμετώπισε ο εν λόγω κύριος. Να με βάλει στο γραφείο του μέσα σαν άνθρωπο. Με αντιμετώπισε σαν σκουπίδι, σαν απομεινάρι», είπε. Δήλωσε κατηγορηματικά, ότι δεν ήταν να πεθάνει σε αυτή του τη νοσηλεία και ότι πέθανε λόγω μια αναλγησίας και αδιαφορίας, που ήταν συστηματική και αθροιστική.

    «Δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον, τίποτα. Κάποια στιγμή κλονίστηκαν τόσο πολύ, που δεν ήξερα αν εγώ είμαι τρελός ή αν αυτοί είναι αδαείς. Αν είναι αμαθείς εντελώς ή αν υπάρχει και δόλος σε όλο αυτό το πράγμα. Έφτασα στο σημείο να σκεφτώ και αυτό», πρόσθεσε. Αποκάλυψε, ότι όταν ο πατέρας του έφτασε στο σημείο χωρίς επιστροφή, σκέφτηκε να του κάνει ευθανασία, χορηγώντας του μορφίνη, για να φύγει από τη ζωή, αλλά δεν είχε το κουράγιο να το κάνει.

    Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο αδελφός του Γιάννη Καλλιάνου είπε: «Η ΕΔΕ τέθηκε για τα μάτια του κόσμου, όπως και η διασωλήνωση του πατέρα μου έγινε για το θεαθήναι. Απλά διασωληνώθηκε, γιατί ήταν ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου. Ο κ. Γεωργιάδης δεν ξέρει τι του γίνεται. Δεν ήταν μπροστά σε όλες αυτές τις σκηνές, δεν είναι γιατρός. Αλήθεια τι επαγγέλλεται; Ήταν πρώην πωλητής απ’ ό,τι ξέρω και φιλόλογος. Αν θέλετε να μιλήσουμε για ιατρική, δεν μπορούμε γιατί έχουμε άλλα αντικείμενα. Ούτε για πολιτική μπορούμε, γιατί δε λέω ψέματα, οπότε δεν μπορώ να μιλήσω μ’ αυτόν τον κύριο καθόλου».

    νοσοκομείο «Αττικόν» Γιάννης Καλλιάνος



    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ